Saturday, 5 May 2012

Tips Dapat Buffer earning Nuffnang(^_^)

Assalamualaikum..

Ingat tak Dua tiga hari lepas saya ada post Nuffnang oh nuffnang(^_^).Semangat time tuh nak dapat earning dari nuffnang kan.hikhik.Then,pada keesokan hari nya saya terlebih rajin hantar tiket pertanyaan kepada Nuffanng berkaitan buffer earning.Yela awak ni mana lah tau sangat.Masih blur-blur lagi kot..So,try la tanya soalan yang berbunyi begini:


Pastu keesokkan harinya staff nuffnang pun balas yang saya tanya.Ini jawapan diorang.Jom tengok:





Huh!panjang lebar jawapan kan..hakhak..amik nak sangat kan..hehehe.Yang dapat saya konklusikan memang tip-tip yang di beri oleh blogger lain memang same dengan nuffnang cakap iaitu:
  • Kena lah isi bahagian survey selalu dari masa ke masa kat column tinjauan biodata supaya dapat menarik pihak pengiklan
  • Kena isi ketiga-ketiga ruangan iklan.Kemungkinan untuk di pilih pihak pengiklan adalah tinggi
  • Status keahlian Glitterati adalah satu juga kelebihan untuk blog kita di pilih pengiklan.
  • Kena rajin update blog lah selalu kalau nak di pilih pengiklan
Nampak nya saya masih belum lagi menepati kesemua ciri-ciri yang di beri pihak Nuffnang sebab saya malas sikit nak update blog..hikhik.Takpe lah kan,slow-slow dulu takkan terus tanya terus nak kan buffer earning tuh.Kalau ada rezeki tak ke mane kan(^_^) peace..

             
              
                   
         

12 kaki blogger komen:

luqman zakaria said...

thank you sharing yer`

Nur-Azam Shahdan said...

Thanks for this! panjang lebar betul jawapan dia :D baru ingat nak tanya tapi since dia dah jawab soalan awak and share kat sni takyah dah :P

thanks again!!

ary_lee said...

ary tak daftar nuffnang lagi..
tengok lah dulu..
dalam sebulan dua nanti, insya-ALLAH..

mugmerah said...

susah jgak sebenarnya nak tarik perhatian pengiklan ni.. bila la nak dpt BE.. hisyhh

..cik hana.. said...

panjang lebar penerangan dari staff nuff bagi...btw,thanks yer dear for da share! :)

hazfee said...

sabar.nanti ada la tu BE :)

Amirah Zulhijjah said...

thanks for sharing this..panjang benau jawapan die...hehe..

Pelangi Indah said...

Wow. Panjangnya :D

*btw, kalau saya, saya malu bertanya T_T

✿ Nani ツღ said...

Awak...nak tanya...nak hantar ticket kat nuffnang tu mcm mne ?

BTW,Nani tag awak kat sini...

http://n-mcd.blogspot.com/2012/05/1st-giveaway-by-iena-eliena.html

jom join sama2^^!

zikron said...

hari tu dh pernah hantar tiket kt nuffnang,lebih kurang mcm tu jgk jawapannya..hehehe..xde rezeki lagi la tu..masih sabar menanti..

Fazi Isma said...

ptt la xprnah dpat BE pn... hehehhehe

alex johnson said...

salam blogger,terima kasih tips yang Pencinta pink berikan,panjang jugak jawapan nuffnang kan.

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com