Thursday, 24 May 2012

Kenali Wanita Berdasarkan Warna Kegemaran

Assalamualaikum..

Hari ni daku ingin berkongsi tentang sikap seorang wanita berdasarkan warna yang diminati nya..Setakat ni ada 10 warna yang dapat di kesan..Warna-warna lain yang tidak ada akan di kesan secepat mungkin..hakhak.So,tunggu ape lagi jom baca..mana tahu ada warna kegemaran korang kan kan...

UNGU
Seorang murah hati,
Merdeka hatinya dan tidak mahu diperintah.
Penuh inisiatif,
Pandai tetapi tidak emosi,
Dingin dan kehendaknya meluap-luap

HITAM
Seorang yang suka bermurung,
Prihatin,
Kuat menghadapi petaka apa sahaja,
Tidak mudah terpengaruh,
Hatinya baik dan cepat tersinggung.

BIRU MUDA

Seorang yang suka merendahkan diri,
Suka mengalah,
Suka berkorban peranan,
Cerdas,
Pandai dan berotak berlian.

KELABU
Seorang yang suka sekali mengelamun,
Romantis,
Sabar,
Tenang tetapi hatinya suka mengembara,
Suka mengada-ngada dan gossip.

MERAH
Seorang yang berwatak berani,
Emosional dan tegas,
Tahan melarat dan suka hidup bersenang-senang.

BIRU
Senang pegang wang,
Kuat kemahuan,
Berterus terang dan jujur,
Cepat memberi maaf dan tegas.

KUNING
Seorang yang amat menyukai ilmu,
Gemar membaca,
Tekun dan cerdas,
Tabah menghadapi cabaran.

PUTIH
Seorang yang mempunyai perangai yang suci bersih,
Fikirannya tidak banyak prasangka,
Berkata benar, jujur dan rendah hati,
Ramah dan bersopan-santun,
Kuat menerima ilmu,
Damai dan berubah alam fikirannya,
Suka menolong dan hidup dalam bertawakal.

COKLAT
Seorang yang mempunyai sifat keibuan,
Suka merendah diri,
Sopan dan halus budi,
Hatinya sentiasa was-was kerana takut salah.

HIJAU
Seorang yang subur dan damai,
Cintakan kebahagian,
Tidak suka perang,
Patuh pada agama,
Teguh pendirian hingga kelihatan agak kolot

So,ada tak yang sama dengan sikap korang?tepuk dada tanya hati ada ke tidak terkena..hikhik.Daku pun dapat analisis berdasarkan sumber-sumber yang boleh di percayai.rasa menarik untuk di kongsi.so,kita share-share lah kan.peace(^_^)

        
               

Sharing is caring(^_^)

13 kaki blogger komen:

TanpaNamaDer said...

tuan rumah suka warna pink kan ?? nape takde dalam list hehe

Sakura Aihana said...

owhhh...macam tu plak.. minta share ya

Fiza Diaries said...

fiza suka biru muda.. semua ada dalam diri tapi fiza pantang mengalah.. kecuali fiza memang betul2 ternyata salah.. hehe.. :)

Michelle Hopell said...

tak betol la kaler putih tu~
hihi :P
padahal fikiran ini yg selalu banyak prasangka :D

yayahnasake said...

saya suka HITAM dan KUNING n both of it is TRUE :)

Nadhirah said...

saye hijau!!!!

yeayy! huhuuu.. :)

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Saya suka pink:D Takde pun , huhu..

Pink Lavender said...

pink xde ponnn

Pink Lavender said...

pink xde ponnn

Syed Salleh said...

Wooooo !
banyak nye warne..
mane saru yewk nak pilih..

(http://syedsalleh.blogspot.com/)

9n0L4 said...

ramai yg request pink ni dear. hehe. ;)

shazika said...

alaaa.. pink takde ke: hhuhuu

SP (spudinpunya) said...

myth je ni

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com