Saturday, 26 May 2012

Homesick!!

Assalamualaikum..

Homesick?Apakah itu?err..rumah sakit?balik sakit?errr...tidakkkkk..Homesick sebenarnya satu perasaan yang sangat-sangat membuak-buak untuk pulang ke rumah terutamanya bagi mereka yang berjauhan dengan keluarga.Memang sesuai lah dengan daku yang kini jauh merantau di negeri orang..Memang tersangat-tersangat homesick.Jadi,Kenyataan ini di tujukan khas buat diriku sendiri yang mengalami homesick tatkala ini...

Dah dekat dua bulan ni tak balik rumah.Walaupun,Dua bulan tu nampak macam tak lama tapi bagi diri ini macam dah dua tahun dah  ku rasakan.Lagi-lagi bila Rindu kat ibu tersayang dengan adik-adik comel ku kat rumah.hukhuk.Perasaan ingin pulang ke rumah tu memang jelas,nyata dan ketara amat saat ini.Kalau boleh pagi-pagi ni nak pack barang semua nak balik rumah...Namun.apakan daya,masa amat mencemburui ku.Ku tidak boleh pulang ke rumah lagi saat ini kerana masih ada mission impossible yang belum di laksanakan..

Hari ni Daku sangat-sangat cemburu amat bila melihat kawan-kawan update status  di muka macam ni :

'home sweet home'
'akhirnya sampai di rumah'  
'sedapnya makanan kat rumah ni' 

Err,saje je korang ka nak jeles kan kita la tuh,,hukhuk..Takpe-takpe nanti 25 Jun kita balik jugak umahhh...errrrrrr..lambat lagi lah pulak:( sabar jelah duhai hati ku..sob sob sob..

p/s:Entry ini di tulis saat mata memang tahap krirital nak tidur bebenar,Tapi ku gagahkan diri menaip jugak..Sebab ku sangat homesick tatkala ini!!Jadi,maaf seandainya susun atur ayat tunggang terbalik,,err..papai.zzzzzzzzzzzz


               

                   

8 kaki blogger komen:

Raimi Syazwan ♌¹³ said...

Betul tu..
Rumahku Syurgaku

“A house is made of walls and beams; a home is built with love and dreams.”

syafiqah said...

http://jomjoingiveaway.blogspot.com/2012/05/simple-giveaway-by-syafiqah-screamo.html

athirah said...

homesick?trah la tu..3kali balik kampung bulan ni..kopak btl...

TanpaNamaDer said...

2 bulan tak balik
perghh lama tu ....

KorN said...

ooo.. baru la tau maksud homesick ni... kalo tak, wat tak tau je.. hehe.. kalo perasaan mbuak nak balik hostel tu ti panggil hostelsick la kan?

acik teyha said...

sian nye..sabar ye :)

Ardini Izzati said...

Homesick?? Waaaaa! Kalau masa dok hostel dulu, homesick itu mesti :D

Haryati::Faizal said...

sabar la akma...call la ibu tu klu rindu...mst dia pun rindukan akma...

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com