Tuesday, 22 May 2012

Jawab teka-teki ini!!

Assalamualaikum

Petang-petang ni rasa nak merepek-merepek jap.Harap korang sudi lah baca  apa yang daku merepek tau tau..haha..Sebenarnya nak bagi korang teka-teki ni.Teka teki kanak-kanak keriangan..haha..kalau korang boleh jawab memang hebat la..okey jom kita mulakan teka teki :

1)Banyak-banyak ikan ,ikan ape yang paling rock?
2)Banyak-banyak pokok,pokok ape kah yang paling berani di dunia?
3)Bila malam dia hidup,bila siang dia mati?apakah dia?
4)Kalau dah naik tu tak boleh nak urun-turun dah.Apekah dia?
5)Banyak-banyak bus..bus ape yang tak boleh bergerak?


Okey cukup lah lima teka-teki budak-budak yang kurang matang dari daku..hahaha..3 orang yang jawab dengan tepat akan daku review dan promosi blog kamu serta di masuk kan ke bloglist promosi blog..Ada ke tidak yang nak jawab ni?hahahah,,

Sekian(^_^)

                 
Comel kan doodle ni.amik kat blog Bunga hati mama tadi.credit to:BUNGA HATI MAMA


                         


               

7 kaki blogger komen:

ChEnTA LiEYza said...

hahhaa... teka teki teka tekok.. ular mati dlm mangkuk.. hahhaa...=P

Arol Mubin said...

Arol nak cuba jawab! Hehe. :D

1) Ikan goreng
2) Pokok pisang
3) Drakula
4) Umur
5) Bus stop

Betul tak? Betul tak? :)

cik kiera said...

hehe , nak jawap . tapi kalau salah . sorry :P
1.ikan goreng,goreng gitar beb. rockkk !:p
2.pokok pisang . sebab dia berani keluarkan jantung dea .
3 Ikan..sebab ikan kene SIANG IKAN dia mati la..
4. Umur ,
5. bas stop .

#hehe , betol tak ? betol tak ? :p

cik kiera said...

nhe blog saye ye . jmpot singgah :)
http://dewqracintakita.blogspot.com/

Masha Meisters said...

jenuh gak memikir...hihi
1.ikan caru sebab dye pakai jacket
2.
3.lampu
4.
5.bustop
hehe..2 je yang dapat nak fikir..hee

kitebudakbaik said...

tudia jenuh la nk perah otak ni..

1 : ikan goreng

2 :pokok pisang

3 : lampu jalan

4: umur

5: bus stop.

sis92 said...

1.ikan sakit tekak haha
2.pokok pisang
3.ikan
4.umur
5.bustop

haha 2,3,4,5 penah dgr :P

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com