Monday, 9 December 2013

TOLONG SAYA URGENT:MENCARI TEMPAT PRAKTIKAL

Assalamualaikum..
hukhukhuk ..Sedih nya ..masih tak dapat tempat praktikal lagi ..dah la tinggal 1bulan je nak abis study ..aduh pening lah.praktikal start bulan Februari 2014 nanti ..Kawan-kawan ada tak tau tak tempat atau syarikat yang ada sediakan latihan industri area Kuala Lumpur ,,Urgent sangat da nih..dah pening search kat internet ..any suggestion tak ? bidang Admin,managemet,HR ..

Harap-harap ada suggestion ..PERLUKAN DENGAN KADAR SEGERA !! help me :(

Sunday, 8 December 2013

Yeahh:Google Pagerank menapak ke PAGERANK 2

Assalamualaikum ..

Im back im back ..hewhew ..dah lama tak menaip ..hari ni nak menaip jap 20-30 patah perkataan ..hehe..tu je yang mampu kan.Ok lah tu dari tak de langsung kan kan ..Actually baru je lepas menerjah blog ENCIK INI .Then, terjatuh minat pulak kat entry beliau yang INI INI INI .Entry pasal pagerank blog ..So,nak jugak menyemak semak PAGERANK blog yang tunggang terbalik ni ..agak-agak berapa lah kan ..yang dulunya tahun lepas PAGERANK 1 je.Then,sekarang dah naik kepada PAGERANK 2..Yeahhh.OK ada perubahan walaupun daku tak rajin macam dulu nak berblog ..hoho ..

Kalau korang nak cek blog lah terus ke link GOOGLE PAGERANK .Mudah sahaja hanya copy paste URL blog korang.Then,boleh lah cek okey !!


Actually PAGERANK ni banyak kepentingn nya kepada blogger..So,kalau korang nak tahu apa KELEBIHANNYA boleh lah klik link yang INI .Memang terbaik !! Okey la korang dah terlebih patah perkataan pulakk ..hoho ..Jumpa lagi next time ..SELAMAT BERBLOGGING (^_^)

Monday, 11 November 2013

Penting:Mohon Bantuan Segera !!

Assalamualaikum ..

Di sini saya ingin memohon pertolongan kawan-kawan blogger seandainya ada masa free dan lapang untuk View,like dan komen video hasil tugasan berkumpulan saya di YOUTUBE ..Kalau ada masa lah kan hewhew ..

Korang tekan link ni untuk terus ke video https://www.youtube.com/watch?v=03i2dRtPiYQ .Tak pun korang boleh search je VIDEO IKLAN UUM .Nak upload video kat blog ni tapi line termatlah mendukacitakan ..huh ..So,korang klik line tu je eh ..hikhik ..

Segala kerjasama anda semua saya dahului dengan ucapan tersangat-sangat terima kasih (^_^) hee..peace !!


Saturday, 19 October 2013

Comeback selepas 3 bulan menyepi

Assalamualaikum ..

Lama sungguh rasenye tak log in blog ..Last post entry Julai lepas .hampir 3 bulan  ..hewhew..Dah tak terurus da blog ni ..sob sob sob .. sedih kot ..nak blogging tapi takde masa free macam dolu-dolu ..hari-hari  duk menyibukkan diri dengan tugasan yang tak putus-putus di final year ni .. bulan dua tahun hadapan pulak dah nak start internship ..huh ..berdebar rasenye sebab tak tau lagi placement kat mana ..

Sekarang ni memang tak boleh bagi komitmen nak berblog.Maybe tahun hadapan ada sinar untuk berblog kembali siapa tahu kan.But,untuk masa sekarang memang belum boleh aktif lagi ..hukhuk..Untuk masa sekarang i just need fokus untuk semester last ni..Tahu-tahu jelah kan kalau dah blogging ni addicted sampai nak berhenti pun sayang.tapi,bila da berhenti ini lah jadi nya . berpisah tak bertemu lagi ..hehe ..

Ok lah,korang panjang umur jumpa lagi ..hikhik.Wish me luck for this final semester okey ..happy blogging semua ..


Monday, 29 July 2013

Terima Kasih NUFFNANG:15 CPUV Campaign sepanjang tidak aktif berblog

Assamualaikum..

Dah lama tak menaip ..hari ni gagahkan diri menaip untuk encik NUFFNANG sayang ..hewhew..Bukan ape orang berbudi kita berbahasa,orang memberi kita merasa kan kan ..Dah lama tak menaip pasal NUFFNANG ni ..sekali sekala kena amik hati beliau kan kan ..hehe ..

Sepanjang hampir 3 Bulan kurang berblog ni Nuffnang hadiahkan hampir 15 CPUV campaign..tapi sayang nya tak berblogging ..earning nya boleh la lepas-lepas makan KFC,MC Donald,Marrybrown,pizza hut ..aip-aip bulan puasa ni semua makanan nak sebut..haha ..apa-apa pun tetap bersyukur dalam duk diam ni ada gak rezeki dari NUFFNANG..So,terima kasih sangat tau tau Nuffnang sebab tak penah miss tiap bulan kasi CPUV Campaign kt blog GPP ni..

Sekarang ni tengah ada 5 lagi CPUV tengah running ..Alhamdulillah rezeki nak raya dari NUFFNANG .


Yang kat bawah ni pulak CPUV yang telah di kreditkan ..Selalu nya tiap kali dapat CPUV mesti publish entry tapi memandang kekangan masa tak sempat nk wat entry ..hukhuk ..last entry cpuv pada 20 April lepas..punya lah lame kan ..boleh klik sini kalau nak tengok SINI .



So,sepanjang hampir setahun dengan NUFFNANG ni da hampir 50 CPUV/BUFFERED EARNING da dapat ..terima kasih daun keladi ..lain kali kasi lagi ye NUFFNANG  ..hehe..

Oklah,kalau korang semua rajin klik-klik lah iklan NUFFNANG kita ye ..hehe ..Salam Ramadhan untuk semua tulus iklas dari pemilik blog http://akmaluv90.blogspot.com/ ..

Thursday, 6 June 2013

Terjah:Singgah Melawat Blog Terbiar

Assalamualaikum ..

huh..huh..bersawang da blog ni..sebulan lebih di tinggal kan oleh tuannya yang membawa hati yang lara teramat sangat..opsss ..hehe ..finally,hari ni dapat juga taip menaip di blog pink ni..seriusly,rindu sangat nak blogging macam dolu-dolu..tapi apakan daya tak mampu seperti dulu ..aih..sedih-sedih .

entah ada ke tak yang masih ingat tentang kewujudan blog ni kan ..Apa-apa pun korang ingat ke tak,baca tak baca entry ni daku tetap terbitkan jugak entry ni .entry untuk diri sendiri.entry syok sendiri kot ..hehe ..

By the way,sekarang ni tengah final exam untuk semester 6 ..sekejap je rasa dah hujung sem..pejam celik dah nak cuti sem pulak ..dan sem depan dah sem 7 ..sem last di UUM tercinta sebelum menjalani praktikum ..Insyaallah Januari 2014 nanti ..

Tulah salah satu sebabnya mengurangkan waktu mengadap blog sebab dah nak sampai kemuncak waktu study..orang cakap waktu kritikal dah ni..need more focus.then tulah yang menyebabkan kestressan selalu dan menjadi malas nak blogging ..



So,sekarang ni baru je lepas exam 2 paper ..tinggal lagi 5 paper bakal menyusul minta dijwab.hukhuk ..Doakan saya dapat dipermudahkan menjawab exam ye ..hukhuk .er paper sem ni semua susah-susah kot.So,pada kawan-kawan yang final exam macam saya,wish you all GUD LUCK okeyh..sama-sama kita DOA,USAHA & TAWAKAL.Oklah semua,ada masa insyaallah jumpa lagi di masa akan datang..take care (^_^) 

Terima kasih sebab baca entry ni ~~~

Thursday, 25 April 2013

NUFFNANG BLOGBUSTER:DIGI K-POP CONTEST

Assalamualaikum..

Campaign NUFFNANG BLOGBUSTER datang lagi ..kali ni DIGI K-POP CONTEST pulak..Seronok sangat bila dapat NUFFNANG BLOGBUSTER ni sebab earning masyuk tapi tulah kena wat video.Nilah yang lemahni ..sibuk tak sempat nak bervideo ni.aih,mang rugi ..yang campaign first hari tu DIGI EASY PREAPAID BLOGBUSTER pun tak join ..rugi kan .







Kali ni pihak NUFFNANG suruh wat video yang ada selitkan GWIYOMI ..Almaklum bertetepatan lah lah dengan konsert ASIA SUPER SHOWCASE in Malaysia yang bakal berkunjung tidak lama lagi.So.pada yang nak wat video GWIYOMI ni boleh lah ikut step dalam gambar kat bawah ni..Mana tau untung badan menang contest dapat tengok konsert SNSD,AOA and Shinwa ..



Pada yang terlebih minat nak tau lebih-lebih banyak tentang contest GWIYOMI ni boleh klik dekat page DIGI YOUTH ..(^_^).. 


P/S:Nak buat video GWIYOMI tapi belum cukup comel ..hahaha ..

Saturday, 20 April 2013

CPUV Campaign Nuffnang:5 Serentak

Assalamualaikum..

NUFFNANG kasi CPUV lagi .Tapi sayang saya tak aktif blogging sekarang..Tapi takpe akan cuba post entry jugak sebulan sekali mungkin..haha..Nampak sangat malasnya..hehe ..

Apa-apapun thanz Nuffnang sebab masih sudi beri CPUV..5 lagi tu sedang running sekarang. ..terkejut bila cek tadi ..hakhak ..


      

P/s:Thanz untuk semua yang still singgah blog GPP ^^



Friday, 19 April 2013

Renungan Jumaat

Assalamualaikum ..



Renung-renungkan^^

Friday, 29 March 2013

CPUV Campaign NUFFNANG 27&28:Nilai Uni-A day & Olay Big Bang

Assalamualaikum..

Terima kasih buat NUFFNANG untuk CPUV Campaign yang ke 27 dan 28 sepanjang setahun berblog.Alhamdulillah,masih ada lagi rezeki walaupun blogging da slow sekarang ni.Kali ni CPUV dari NILAI UNIVERSITY dan OLAY BIG BANG.


So,sekarang ni tengah running 3 CPUV Campaign




Terima kasih,terima kasih dan terima kasih untuk semua yang masih sudi klik-klik iklan NUFFNANG saya.Korang memang terbaik lah ..hikhik (>.<)


Saturday, 23 March 2013

Setahun Berblog,Selamat Ulang Tahun Blog GPP

Assalamualaikum ..

Sedar tak sedar pada 11 Mac lalu,genap lah sudah setahun kewujudan blog Gadis Pecinta Pink di alam maya ni ..Bermula dengan sekadar blog untuk assigment subjek Aplikasi Komputer dalam Pengurusan dan kini menjadi blog tempat berkongsi suka,duka,dan info-info menarik ..

Walaupun sekarang ni saya dah tak aktif dalam dunia blogging di sebabkan kekangan masa yang terhad untuk berblogging tapi entry ini khas saya tujukan buat semua follower,pembaca dan blogger-blogger yang dari dulu hingga kini still support blog GPP.Tanpa anda semua blog ini mungkin blog ini tak bernyawa..

Saya masih lagi mencari-cari masa dan ruang waktu yang sesuai untuk kembali aktif berblogging.Moga-moga masa itu akan tiba.Apa-apa pun terima kasih ,terima kasih dan terima kasih buat semua yang still singgah blog GPP walaupun blog ni kini sunyi sepi tanpa berita..

Okeylah ada masa jumpa lagi untuk entry yang lebih menarik pada masa akan datang.Insyaallah..Selamat Berblogging semua(^_^)


                 

Friday, 15 March 2013

NUFFNANG BLOGBUSTER apakah sebenarnya ?

Assalamualaikum..

Hari ni cek email dan dapat email dari NUFFNANG mengenai campaign NUFFNANG BLOGBUSTER.Siap dapat assigment lagi tuh..kena wat video..Actually,masih lagi kurang paham apa yang di maksudkan dengan NUFFNANG BLOGBUSTER ni. Semua orang dapat ke email dari Nuffnang ni ni nak tau tau..sebab first time dapat email macam .jadi teruja nak tau ..hikhik..



Pihak NUFFNANG suruh wat video dulu sebelum campaign DIGI EASY PREPAID BLOGBUSTER ni boleh di jalankan di blog GADIS PECINTA PINK. Nak wat video ni kena kreatif kan ..tapi apakan daya saya bukan orang nya.. memang nak join tapi huaa ..tak pandai nak wat video ni .tapi kalau tak join memang rugi. Mana tau bertuah dan terpilih video yang kita wat ,sebulan kot iklan ni running kat blog..lama kan ..

So,tengah-tengah fikir-fikirkan semula ni nak join atau tak .Sebab due date  19 March.tinggal berapa hari je lagi..takut tak sempat je nak siap kan video..Ada tak yang dapat NUFFNANG BLOGBUSTER ni ? korang join tak ?


P/S:Siapa tau Nuffnang BLOGBUSTER CAMPAIGN ni ape eh sebenarnye ?

Tuesday, 12 March 2013

Kembali:CPUV Campaign Nuffnang 25 & 26

Assalamualaikum..

Akhirnya hari ni berjaya jugak melawat blog GPP yang semakin tenggelam..Hampir 2 bulan meninggalkan dunia blogging,hari ini ambil masa seminit dua menaip entry..

Untuk permulaan , hari ni just nak update pasal NUFFNANG ..lama sangat tak update rasa macam blur plak nak taip ape kan..Nasib lah NUFFNANG penyelamat entry hari ni..

Sepanjang dah lama tak blogging ni ada 3 CPUV yang melekat tapi yang still running sekarang tinggal 2 sahaja iaitu CPUV yang ke 25 U-MOBILE UNLIMITED MOBILE PLAN dan CPUV yang ke 26 KOTEX OVERNIGHT Q113 ..Thanx NUFFNANG sebab masih lagi beri CPUV Campaign walaupun blog ni dah seaktif dulu..





Okey lah,setakat ni je kot entry permulaan untuk kembali blogging..Semoga dengan entry ni,dapat lah kembali mencari semangat blogging ..Lastly,terima kasih dan terima kasih untuk semua yang melawat blog ni sepanjang masa saya tak blogging ni ..Insyaallah,akan kembali lagi selepas ini dengan entry yang lebih menarik..

Saturday, 5 January 2013

Senarai Bloglist Januari 2013

1)http://pelengkaprusukiri.blogspot.com/2012/12/segmenpencarian-bloglist-januari-2013.html
2)http://najwaatiqahworld.blogspot.com/2012/12/segmenpencarian-bloglist-januari-2013.html
3)http://sinopsismell.blogspot.com/2012/12/segmenpencarian-bloglist-januari-2013.html
4)http://belogfarr.blogspot.com/2012/12/segmenpencarian-bloglist-januari-2013.html
5)http://kesahchemija.blogspot.com/2012/12/segmenpencarian-bloglist-januari-2013.html 

6)http://silverskate-enigmaticsakura.blogspot.com/2012/12/segmenpencarian-bloglist-januari-2013.html
7)http://www.aimisyahirah.com/2012/12/segmenpencarian-bloglist-januari-2013.html
8)http://www.mohdnoorshawal.com/2012/12/segmenpencarian-bloglist-januari-2013.html
9)http://rienna-mishcandy.blogspot.com/2012/12/segmenpencarian-bloglist-januari-2013.html
10)http://coretangirlblog.blogspot.com/2012/12/segmenpencarian-bloglist-januari-2013.html

11) http://www.msvelentine.my/2012/12/segmenpencarian-bloglist-januari-2013.html
12)http://sitizawiah95.blogspot.com/2012/12/segmenpencarian-bloglist-januari-2013.html
13)http://hatiakusapeyangtahu.blogspot.com/2012/12/segmenpencarian-bloglist-januari-2013.html
14)http://diarybudaktinggi.blogspot.com/2012/12/segmenpencarian-bloglist-januari-2013.html
15)gadisserbaboleh.blogspot.com

16)http://eymasushoppe.blogspot.com/2012/12/segmenpencarian-bloglist-januari-2013.html
17)http://nurhaleena.blogspot.com/2012/12/segmen-pencarian-bloglist-januari-2013.html 
18)http://tadeidealagi.blogspot.com/2012/12/segmenpencarian-bloglist-januari-2013.html 
19)http://cintaitumisteri.blogspot.com/2012/12/segmen-pencarian-bloglist-januari-2013.html
20)http://nurmaira95.blogspot.com/2013/01/segmenpencarian-bloglist-januari-2013.html

21)http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/01/segmen-pencarian-bloglist-januari-2013.html
 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com