Saturday, 12 May 2012

TANDA-TANDA LELAKI MERAJUK

Assalamualaikum

Tadi godek-godek muka buku jap.Then.saya ternampak kawan saya post pasal tanda lelaki merajuk.Macam menarik je bunyi nye kan.Nak tau juga macam mana rupa lelaki merajuk ni.hehe.So,kat bawah ni saya kongsi dengan korang semua terutama kaum wanita mesti nak tau kan.Jom-jom kita baca.


 Masam Muka
  • Tanda merajuk ini memang biasa dan boleh nampak secara jelas dari lelaki tu sendiri.. Si dia akan terus mencuka walaupun korang dah buat lawak mengalahkan Maharaja Lawak Mega.. Walaupun orang sekeliling gelak pecah perut, si dia tetap masam muka..

Abaikan Korang
  • Bila ditanya, dia diam.. Bila disoal, dia buat tak tahu.. Kalau dah sampai tahap macam ni memang dah sah-sah lelaki tu merajuk.. Better biarkan lelaki tu sementara, bagi masa untuk dia cooldown balik..

Tolak Untuk Ada Bersama
  • Kalau korang ajak untuk makan bersama tapi dia tolak invitation korang tu tanpa sebab yang jelas.. Berjaga-jaga, mungkin waktu tu lelaki tu sedang merajuk dengan korang.. Bila dah jadi macam ni, jangan terlalu memaksa si dia untuk bersama dengan korang..

Mudah Terasa Dengan Korang
  • Korang cakap sikit je, dia terasa.. Bila ada benda tak kena je, mula nak naik angin.. Mungkin korang tak perasan kalau lelaki itu dah memang jenis yang panas baran.. So, kenali dia dengan lebih sebab marah bila merajuk lagi bahaya daripada marah biasa..

Buat Perkara Yang Perempuan Tak Suka
  • Beware! Ini tahap merajuk paling maksimum.. Sebab lelaki akan merajuk sampai sanggup buat apa yang perempuan tak suka. Contohnya, si lelaki akan protes dengan merokok, flirting dengan perempuan lain atau macam-macam lagi..

Aih,teruk juga ye kalau lelaki merajuk ni.Nak pujuk pun tak sama macam perempuan merajuk kan.Wahai kaum Adam ape komen anda?hee.Kalau saya bab memujuk memang zero lah.Kalau nak pujuk adik yang kecik tu pun makin diorang merajuk lagi ada..hahaha

            
  gambar:encik google

11 kaki blogger komen:

iema ツ said...

haha . lelaki lebih susah dipujuk bila merajuk berbanding perempuan . masak lah kalau dorang mrajuk kan . huhu ~,~

babycomel said...

haah, mengalahkan pempuan je bila merajuk. kadang-kadang hal kecik pun nak merajuk, pulak tu nak kne pujuk cam budak kecik.. kesian..

ain vanilla said...

NICE INFO . ain suka . betol2 klu laky ni ngajok ngalhkan perempuan . susah lak tu nk pujuk .^^awesome

anna said...

haha.. setuju sngt dgn iema... kekadang tu merajuk sampai berhari2.. kdg2 malas nak pujuk balik.. hihihi ^,^

Fiza Diaries said...

nampak sangat lelaki ni susah nak dipujuk.. kalau dah rajuk tuu memang mencukalah muka tuu.. tapi bila lelaki merajuk ni nampak sweet sangat.. hehe ^_^

AiSyA LiEzA said...

haha,,merajuk mengalahkn perempuan..hehe xD

Nurul Nadia said...

ishk2...hudoh laki merajuk

Pecinta pink^^ said...

iema & baby:betul tu klah kite kalp diorg dah majok2..alahai sweet kot..haha
ain:memang sngat2 susah untuk di pujuk..hikhik
anna:last2 dua2 yg merajuk,,haha
fiza:tula lelaki pun nk mnje sweet kot:P
aisya:hehe..betul2:P
nadia:dlm aty ada tmn tu yg depa mjuk:P

CikUna said...

hehe.. 1st time terjah2 then terjumpa entry nie.. macam menarik pule.. eceh.. apa pun kalau lelaki merajuk selalu pun macam tak cool je kan? kan? hehe

Ain Runnia said...

eee..buruknya kalau lelaki merajuk kan ? hehe :P

9n0L4 said...

same je laki ke ppuan ke merajuk. huhu. kalau merajuk, same mcm tu la gaye nye masing². hee.

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com