Friday, 11 May 2012

Bila Rindu itu datang(^_^)

Assalamualaikum..

Rindu..
Rindu itu datang saat kita memikir kan dirinya,
Rindu itu datang saat kenangan menjelma di hati,
Rindu itu datang saat kita merasa kekosongan di jiwa,
Dan bila rindu itu datang sesungguhnya diri ini sangat merinduimu..

Rindu,
Ingin ku buang rasa ini jauh-jauh,
Ingin ku hilangkan rasa rindu ini walau sekejap cuma,
Sesungguhnya perasaan rindu ini membuat diri ku rasa kosong
Membuat diri ku rasa melayang melayan rindu di hati ini..

Rindu,
Haruskah diriku melupakan mu?
haruskah?haruskah?haruskah?
Tidakkk sama sekali..
sejujurnya rasa rindu ini membuat diri ku rasa bersemangat
kerana setiap kata-katamu membuat diriku bangkit ke destinasi yang sebenar..
Sebab itu diriku selalu mendambakan kasih sayang darimu yang sentiasa menjadi penyinar hari-hariku,
Biarlah diriku merasai rindu ini selalu wahai kesayangan ku ibu,,,
Kerana ini membuatkan hariku tabah menghadapi hari mendatang..


Hukhuk,,petang ni rasa rindu sangat kat ibu saya,sangat-sangat rindu..Tak sabar nak balik cuti semester,Aih lambat nya cuti!!
Sesungguhnya ibu lah tempat curahan rasa yang terbaik bagi saya kerana ibu merupakan insan yang penuh kasih sayang tiada galang gantinya..
So,saya dedikasikan sajak entah ape-ape merapu ni special untuk ibu..Macam lah ibu baca blog saya kan..hikhik..



3 kaki blogger komen:

Fiza Diaries said...

fiza pun selalu rinduu dekat mak fiza even mak fiza depan mata jee.. kadang-kadang nak je peluk mak fiza kuat-kuat.. I love u mak.. hehe..

sis92 said...

wee berpuitis sempena hari ibu :')

AiSyA LiEzA said...

sntiasa akn merinduinya.. =')

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com