Friday, 4 May 2012

Empat Perkara Yang Selalu Bikin Pening(^_^)

Assalamualaikum..

Pepagi buta ni sepatutnya beradu lena di buai mimpi.Tapi diriku masih gigih blogwalking..Hakhak.Tipu je..Actually baru je lepas melayan jiwa dengan drama korea,Tapi tak habis nak layan lagi.Mata I dah kelayuan umpama bunga tak di siram air..hikhik..

Sebelum tidur melayan mimpi indah dengan harapan dapat bermimpikan Aaron Aziz masuk meminang opss apekah?..hahaha.Ape lah yang diri ku melalut kalut.Err,korang jangan pening eh,otak pepagi buta memang begini sengal-sengal kekeledekan.Hahaha.Diriku merepek lagi..

Okey-okey you all I stop merepek kerepek..I being straight forward je.hoho.Nampak tak tajuk entry kat atas tu?For sure lah nampak kan,,dah terang lagi dilimpahi cahaya terang benderang kan,,ngee(^_^)

Kalau bagi saya lah ada 4 PERKARA yang selalu bikin pening-pening :

1)Duit
  • Duit dengan manusia.Manusia dengan duit.memang tak lari jauh.Sentiasa berhampiran.Ada je yang tak cukup.Dah ibarat air duit ni,senang je mengalir..Laju ,cepat,pantas.Fuhh..lengkap kan.Bila tak cukup mula lah kepeningan kan.


           


2)Masalah peribadi

  • Masalah peribadi ni merangkumi masalah keluarga,cinta dan seangkatannya lah kan.Bila dah ada masalah-masalah ni mula lah jiwa tu meronta-ronta.Duk memikir je sampai pening,pening pening.Padahal kekadang masalah ciput je kita duk pening mengalah memikir masalah ekonomi negara.
3)Kurang tidur/kurang rehat
  • For sure lah kita kena ada tidur secukupnya kan,Kalau tak nanti mulalah datang migrain bagai.Badan pun jadi malas memanjang.Ada je nak kasi alasan bagai..So,tidur mesti cukup okey.nanti tak delah nak pening-pening langau.hakhak..
              

4)Bila suka buat kerja bertangguh
  • Bila suka buat kerja bertangguh-tangguh maka alamat nya kita akan menjadi keserabutan apabila ia akan menjadi banyak,banyak dan terus banyak.Lepas tu..mulalah pening.So,kalau macam student contohnya lah buat assigment tu jangan nak tangguh.Nanti akibatnya awak jugak yang pening macam saya..hikhik
So,tu pendapat saya lah.Sebab saya boleh di kategorikan orang yang selalu pening dek kerana perkara-perkara di atas,,Hehehe.,Ku mahu tidur dulu..daa

TERIMA KASIH SUDI BACA(^_^)

9 kaki blogger komen:

Yayah Nasake said...

same as me :)

Ardini Izzati said...

Memang pening pun. Dari semalam lagi tak tidur ni --"

Ardini Izzati said...

Memang pening pun. Tak tidur dari semalam lagi ni --"

Kancil 8349 said...

sesiapa di antara kita memang pening kepala sal 4 perkara di atas dan mungkin juga ada dari tu....namun kalau kita dapat tangani dengan cara berhemah dan tenang...insya Allah ia akan membuat kita gembira...bincanglah dengan orang yang berpengalamana

nawza said...

tapi idea keluar mencurah selalu masa buat keje last minute..hehehe

dyabunga said...

haha..samalh kita..cuma yang keempat tu tak lah..yang pertama hingga 3 sama.haha..

coklat susu said...

sokong sis!
tp buat masa sekarang sy xdk lagi masalah duit sbb ditanggung oleh ibuayah..kalau x cukup tidur tu rsa mcm nk mengamuk x tentu pasal je kan..huhuu

happy eim said...

xcukup tido n tangguh keja itu biasa, tp lau fikir balik, empat2 mende nie smmgnya bikin pening..^^

9n0L4 said...

sangat betul. mmg padan lah duit no. 1. hehe. ;)

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com