Thursday, 28 June 2012

Tips Dapat Buffered Earning Nuffnang Part 2

Assalamualaikum..

Tengah-tengah malam ni  saya nak kongsi Tips untuk Dapat Buffered Earning dari Nuffnang .Actually saya pernah menulis tips ni dekat SINI.Tapi memandangkan ada kawan-kawan yang bertanya saya macam mana nak dapat Buffered Earning..jadi sekali lagi saya ingin berkongsi dengan korang semua dengan lebih jelas dan terperinci.Benda baik harus berkongsi sama-sama kan.Harap-harap boleh bantu korang untuk dapat BE dari Nuffnang..

1)Update survey

  • Yang ni harus update selalu kat bahagian tinjauan biodata..Yang saya pasti selepas saya update survey,lepas tu mesti ada dapat Buffer Earning dalam masa terdekat selepas itu..tak tahulah ni,kebetulan atau apa kan..So,korang rajin-rajin lah update survey tu..Korang kasi ayat baik punya..hehe.
2)Hantar tiket kat Nuffnang
  • Saya pernah hantar beberapa kali tiket kat Nuffnang.Saya pernah tanya kenapa saya tak pernah dapat BE..nak sedap kan ayat lagi..Bodek lah Nuffnang..pasti dapat BE,haha..Yang ni peratus keberangkalian dapat BE 70% mungkin..So,korang boleh cuba..Cara nak hantar tiket korang log in Nuffnang..Then,kat bahagian atas,ada ruangan hubungi kami..korang klik je kat situ..Then,ikut step yang dia beri okey..
3)Jangan menduakan Nuffnang
  • Yang ni pun penting..korang jangan dua kan Nuffnang..sayang Nuffnang lebih-lebih..jangan pasang iklan-iklan pesaing lain yang boleh menggugat Nuffnang..
4)Status keahlian glitterati
  • Pastikan Korang punya keahlian nuffnang adalah  status Glitterati.Ini adalah kerana keutamaan akan di berikan kepada mereka yang memiliki status ini untuk mendapat BE dari pihak pengiklan..So,Saya punya status keahlian adalah  glitterati.Anda bagaimana?
5)Pastikan 3 unit iklan Nuffnang telah di pasang
  • Yang ni pun korang make sure lah yang korang dah pasang ketiga-tiga iklan tersebut.Dan letak mengikut tempat yang sesuai.Kemungkinan untuk dipilih untuk menerima kempen BE adalah tinggi.So,korang make sure tau tau.
6)Rajin update entry
  • Kekerapan korang update entry juga menjadi salah satu sebab untuk blog korang di pilih menerima kempen BE.So,rajin-rajin lah update entry..Mana tau rezeki korang.Pasti ada kan..
Actually,daku pun bukan arif lagi bijaksana pasal Nuffnang ni kan..Tapi sekadar berkongsi juga.Benda baik kan..Rata-rata pun cakap guna tips ni.Korang cuba je.Jangan putus asa.Antara blog yang sama pendapat dengan daku:
Jadi,tips-tips ni memang boleh percaya,asal korang usaha lebih lagi..So,harap-harap entry ni dapat bantu korang yang ingin kan BE dari Nuffnang..Sekian..

            

15 kaki blogger komen:

FaFa EhA said...

yunk, cmne nak check status?

ATIQAH said...

terima kasih kerana memberi info2 yang berguna :)

rAIHan said...

thanx share..^^

yasmin fitri said...

saya pon status glitterati..nmpak gayanya kena lah buang heart beat saya tuh...

Saya Disini said...

tq

uncle said...

waaa bagus tu...nanti uncle cuba ...tak pernah dapat buffer hihihi

Supermiza. said...

BE tu untuk apa? apa kelebihannya? hehe...sy ade letak nuffnang kat blog jugak. tpi xpham pon function2 selain dapat duit. kikiki

Azza Afdzal said...

xpnh dpat lagi pun

missina said...

survey tu yg mana ek?..yg poll tu ye?

Haryati::Faizal said...

tq coz bg tip yang berguna tu ye...

Hanif Idrus said...

kalau hantar tiket pilih "high" priority...
bodek sikit...hahahhaa

Alieza Dayasari said...

saya akan usaha. dh berapa lama jadi ahli nffng. awk dpt BE

Belladeone said...

hye cik blogger,thanks for the info... saya siap buat appreciation for u at my blog .. =) http://belladeone.blogspot.com/2012/07/terima-kasih-blogger-cik-pecintapink.html

Natasha said...

sy xpsg nuffnng, bce skadar ambik tau.. tq share :)

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

thanx share akak!:)

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com