Wednesday, 20 June 2012

Perkara wajib di hujung sem..

Assalamualaikum..

Hari ni merupakan hari paling rajin untuk saya..Tengok-tengok hari ni saya rajin update entry kan kan kan..Idea banyak pulak hari ni kan update entry..layan je lah kan..Di tambah pulak.macam-macam berlaku hari ni kan..bertambah-tambah lah idea ni nak merapu kat blog ni..hakhak..

So,nak cerita sedikit mengenai Perkara wajib di hujung sem..Korang rasa-rasa lah kan..apa perkara wajib itu eh?jeng jeng jeng..suspen lah sangat kan..kihkih..Actually,setiap hujung sem kami semua student UUM wajib kosongkan bilik..Satu barang pun tak boleh ada tinggal..Macam pindah Rumah lah senang cerita..Kosong habis lah bilik..Habuk pun tak boleh tinggal tau tau tau..Setiap sem kena macam tu..Bayangkan dah 4 sem..So,empat kali lah duk punggah barang..angkut kotak,beg,bagasi bagai masuk dalam stor barang...Bila awal sem nanti duk punggah sekali lagi..Masuk kan balik barang dalam bilik..Begitulah setiap sem di ulangi dan terus di ulangi..

Barang kalau sikit tak pelah kan..Ni banyak usah kata..Baru 4 sem kot..Dah banyak gila barang-barang harta karun daku..Tak tahu lah sampai sem akhir nanti berapa banyak barang pulak kan.Selori mahu kot.Agak-agak banyak sangat barang..jual bundle jelah kan..Hahaha..yelah nanti kena bawak lori pulak angkut barang semua balik rumah kan buat susah-susah je..

Ni lah sebahagian hasil kemas bilik untuk hari ni..Tengok jelah betapa banyak barang kan..Tuh baru sebahagian...Belum sepenuhnya,,Jenuh lah nak mengangkat nanti..






Esok baru sambung kemas lagi barang-barang yang tak siap kemas..Balik bercuti 25 Mei ni..yeahhh..best-best..Jap sebelum tuh, Ada yang sudi nak tolong?nanti kasi upah coklat kitkat..hakhak..Okey,dah penat..nak merehat kan minda pulak..Papai korang!!

10 kaki blogger komen:

~MiZz Atie ZieYa~ said...

wah...bersemangat nk balik yeee

ZiErWa zAiNaL said...

kite sme tmpt study la..tp zz blik esok.. hehe

Hanif Idrus said...

Biasalah bila masuk sem baru tukar bili...
nasib baik dapat bilik..kalau kena tinggal luar..hehehhehe

aReLaN said...

selamat mengemas la ye.saya masa persediaan dulu, 3 tahun dok bilik sama je.hehehe

huda said...

haha, same with me.. habis sem je mula bekemas. bnyk gila barang sampai kadang2 pening dah nak berkemas. :), ni nak naik sem pun same je, barang bnyk balik sem pun same.. so nak buat macam mana... normal la tu.. HAHA ^_^

Natasha said...

seronoknye dyee..

Cik Rongoks said...

excitednye dia nak blik :)
selamat mengemas ye ^^

hairy said...

wahh dh nk cuti....

eintan nurfuzie said...

NI BARU 1 SEM PUNYE BUKU.. BLEUM SEM YG LAIN

Apple said...

masa sekolah dulu, bilik dari tingkatan 4 hingga 5 sama je. Sebab sebilik dengan senior2 jadi agak berkuasalah masa tu. Hoho.. bilik memang jarang bersih. Hoho..

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com