Wednesday, 27 June 2012

Blog Invited Reader je?

Assalamualaikum..

Hari ni nak taip-menaip sikit pasal Blog Invited Reader..Bagi yang belum mengetahui,blog invited reader merupakan sebuah blog yang hanya di buka untuk individu tertentu sahaja..Maknanya,hanya mereka yang terpilih sahaja boleh masuk ke blog tersebut..Jika anda bukan yang terpilih,maaf memang tak dapat nak menolong..Memang tak dapat masuk lah..Korang klik lah macam mana pun memang tak akan dapat masuk..Kalau ada keajaiban,mungkin korang dapat masuk,tapi yang itu saya tak pasti lah kan..hoho

           


Kat atas ni lah contoh paparan yang akan keluar bila blog tersebut hanya invited reader..So,persoalannya..saya selalu terfikir kenapa mereka buat invited reader?kenapa dan kenapa?Sebab bila invited reader nak jejak balik memang tak boleh.Susah lah sikit nak blogwalking kan..

Tapi,selalu perasan blog akan jadi invited reader bila tengah edit blog..Tu kira okey kan,sebab nak edit..Tutup sekejap.Tapi,ada jugak blog yang hanya di buka untuk individu tertentu sahaja..Tapi,sekarang ni,jarang jumpa  yang buat invited reader.Kebanyakan nya open to all reader.kan kan..

So,kesimpulan nya..tak mau la invited reader tau..Susah kita semua nak terjah blog dan susah juga nak tau input-input yang ada kat blog korang kan..Tapi,ini semua terpulang kat korang..mungkin korang ingin lebih kan privasi..tu yang jadi invited reader je kan.Apa-apa pun tepuk dada,tanya hati okey.keputusan di tangan anda(^_^)

Okey,kawan-kawan..jemput korang semua beri pendapat dan pandangan mengenai Blog Invited Reader dengan komen entry ini..Terima kasih(^_^)

20 kaki blogger komen:

Emma said...

Tak pernah jumpa pulak blog macam nie.. ^_^

Dear KHY said...

tulah . kadang2 geram jugak . dia masuk blog kita pastu kita nak jejak dia balik tak boleh pulak .

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Betul tuu , yana cukup pantang ada keluar gmbar tu , hahaha .

Nurul Hayati said...

ha'ah betul tu.. kadang2 suruh follow tapi xleh bukak.. :( orang lain pulak laa yang tension!

huda said...

betul apa akma cakap tu, maybe diorg nak edit blog. oh ok kita just positive side je, dia nk take time kot nak edit blog. bagi lawa pnye , hehe,^_^...

Michelle Hopell said...

betol2 .. susah la nak tinggaL jejak kalo mcm tu,nak balas kunjungan pun tak dapat.
mcm mana nak tambah kawan kalo mcm tu hehhehe~ Semua terhad

Deq's Qienz said...

itu lah kan..tp kdg² jer kan dia kuar..busan btoi kalo jadi gitu..hehee

NURUL HUDA TAIB said...

Mungkin mereka hanya nak simpan sesuatu dlm bentuk diari yg tak mahu dilihat orang lain. Tapi, bagi saya, tak best lah sbb kita jumpa url mereka tapi tak boleh view. ahh ahh ahh, tak best!! hehehe

kaishin said...

memula follow ok je, tiba nak bw..eh da jd private lak..hurmm kecewa -.-

buboo said...

blog invited reader ? boleh buat ka apa ni awak ?

delarocha said...

ada rahsia besar dalam blog tu kot... hanya geng2 dia je boleh tau..hehe

~MiZz Atie ZieYa~ said...

stuju...... tapi diorg terjah kita...so tak leh la nk terjah balik..lam erti kata lain..susa nk eratkan silaturahim

steffany daph said...

sya tak suka mcm ni. hrm, susah sngt kan nak jenguk blog mereka. tapi takpa la kalo mereka dh letak invited readers.

elyna mirsada said...

hurm..ssh nk terjah lau buat ivite reader..hehe

kekapas berceloteh said...

banyak kali dah jumpa. marah bebenor rasenye, hhahaha. :)

nurul barakah said...

maaf dari Nurul...

http://nbarakah.blogspot.com/2012/06/maaf-dari-nurul.html

minta maaf sangat-sangat...

Anonymous said...

An outstanding share! I have just forwarded this onto a co-worker who
has been doing a little research on this. And he in
fact ordered me lunch due to the fact that I
found it for him... lol. So allow me to reword this.
... Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for spending
the time to discuss this matter here on your site.

Feel free to surf to my weblog: customised art Johannesburg

Anonymous said...

Hello everyone, it's my first pay a quick visit at this web page, and paragraph is genuinely fruitful for me, keep up posting these articles or reviews.

Also visit my web page ... faro software

Anonymous said...

You can certainly see your enthusiasm in the work you write.
The arena hopes for even more passionate writers like
you who are not afraid to mention how they believe.
All the time go after your heart.

My web-site: asian restaurant

Anonymous said...

I every time spent my half an hour to read this weblog's articles all the time along with a mug of coffee.

Feel free to visit my web-site; More information

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com