Thursday, 21 June 2012

Part Time Job

Assalamualaikum..

Petang ni nak bebel-bebel lagi..Harap korang tak jemu baca entry-entry daku..hakhak..Petang ni tetiba datang pulak idea nak cerita pasal Part Time Job..Korang pernah kerja part time?Kerja masa korang tengah cuti sekolah ke,cuti sem ke?pernah tak?

Saya semestinya pernah kerja part time.,sejak sekolah dulu lagi memang suka bekerja part time..Suka kumpul duit nak enjoy..haha..Tak delah..kerja sebenarnya buat tambah-tambah duit poket..ada duit sendiri senang sikit kan..Tak payah susah nak minta mak ayah duit kan..

Antara kerja yang saya pernah buat part time masa-masa cuti:

1)Buat Beg Kertas
Buat beg kertas ni ada orang hantar kat rumah..Kita kena cantum-cantum kan je..Lipat.tampal dan gam je..Memang best..Buat sambil tengok tv pun boleh..Sekali buat dalam sehari boleh 200 je..Lenguh kot tangan dan agak rumit jugak..Tapi,hasil boleh tahan..lumayan..Boleh beli handphone sebijik..hakhak..Masa Form 4 dan form 5 buat kerja ni

2)Pembantu Klinik
Ni kerja paling-paling ngeri dalam hidup..haha..why daku cakap ngeri?kena cuci darah luka bagai..tengok doktor jahit tangan orang..err..seriau gila..dah lah mabuk darah kan..Terketar-ketar tangan ni time nak cuci luka patient..Nasib patient tu hensem..hilang ketar..hahaha..tapi..serius best keje klinik..banyak tau selok belok pasal ubat..Lebih dari 60 jenis ubat dan fungsinya daku boleh ingat..dululah ingat,,Sekarang..lupa-lupa dah..Kerja ni sempat lah 6 Bulan sebelum masuk form6 dulu..Ada yang tau Klinik Keluarga & Surgeri Bukit Rahman Putra Sg buloh?Daku kerja situ lah dulu..


3)Baby Sitter
Jadi baby sitter pun mencabar juga.Dulu jaga anak saudara 5 bulan..Fuhh..dia asyik nangis je..sabar jelah nak memujuk kan..Tapi,kita tak kisah pun sebab memang suka budak-budak..Lagi-lagi baby..Memang kena cubit jelah pipi..kihkih..Walau tak lama mana jadi baby sitter tapi tetap best..sebab pakcik bagi gaji tak ingat..luar jangkaan..hahaha..syok syok..tambah lagi..isteri dia pun bagi jugak..Senyum lebar daku..Berbaloi-baloi..

             

Sebenarnya banyak lagi kerja part time yang pernah daku buat..Tapi daku listed Top 3 Je..yang memang kerja yang memerlukan pelbagai skill tersembunyi..Hakhak..So,sekarang tengah memikir kan nak kerja apa ye balik cuti 2 Bulan ni..Sesiapa ada tahu kerja kosong area Kepong,KL?Inform saya..tengah mencari-cari lagi  kerja..Cuti duduk rumah je bosan jugak..

Korang pernah kerja part time apa?Sudi-sudi share lah dengan saya..peace(^_^)

19 kaki blogger komen:

hairy said...

cmc2 saya wat dulu..hehe

LELAKI INI said...

xdewk pngalaman keje part tyme
sedeyhnya :(

elyna mirsada said...

hurm bgus 2..dpt duit

teratak hati said...

tak prnah kerja part time pn masa cuti..

Masha Meisters said...

macam2 pernah wat...hihhi...masa study dulu sis part time operato kat sogo...jual baju baby...hihi...best sebab ramai kawan

Mr.Lidi Kepala Putih said...

syuhhh.. rahsia tau, sebenarnya kerja part time saya adalah otromen lidi! tapi tak bergaji pun :D

Natasha said...

sy pernah jd pembantu jualan, assistant parkson ria, pelayan kopitiam byk lg ;)

Maisarah Azmi said...

sarah penah keje kay kedai kain..(JAKEL)... skarang memnag pro bab2 kain...hahaha<---angkat bakul sendiri

babycomel said...

jadi babysitter jaga baby comel ni nak? ;) hahaha, perasan sungguh kan, baby tua adalah huhuuu..

encik Cool said...

wah byknya pengalaman..

Apple said...

Pernah jadi assist kat library uni. Keluarga ada ladang sndr dari sekecil kacang tanah kepada pokok getah dan koko. Jadi mmg kerja tmpt sndr je. Masa kat u je berpeluang tuk kerja tempat lain. Haha..

nurul said...

kat ner nak cari part time yang lipat beg kertas tue yer..? advice pls....da lama cari tapi xtau nak tanya mane..tlg email erk.....asyra84@yahoo.com

Anonymous said...

salam. nak tanye, kat mane ye cari kerja lipat paper bag tu ? boleh email sy, saramahhmood@gmail.com

Anonymous said...

i pn minat partime lipat pperbag coz nk tmbh kan pndapatan suami...pls email elyzhanania@gmail.com,tq..

marsha marhi said...

Salam, kalau boleh, tlg email mcm mana nak applh untuk kerja lipat paperbag tu.. thank u in advance.. :D marsharhi@gmail.com

marsha marhi said...

Salam, kalau boleh, tlg email mcm mana nak applh untuk kerja lipat paperbag tu.. thank u in advance.. :D marsharhi@gmail.com

intan wany said...

Ada lagi ke keje lipat paperbaeg tue?? Email intanfiq@gmail.com
Thanks

siti zakiah said...

salam .. boleh email saya part time buat beg kertas tu

ctzakiaonline@gmail.com

tq

priya said...

saya priya !! saya tengah belajar di politeknik merlimau !! saya berminat dalam ini .. boleh email saya tak yang buat beg kertas !!

pricezz_kp@yahoo.com

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com