Wednesday, 20 June 2012

Tolong..Template blog problem?

Assalamualaikum..

Selamat pagi semua..Pagi-pagi ni dah stress akibat template blog yang problem..grrr..stress..huduh dah tengok tulisan kat blog ni..Nak tukar tak boleh..kenape eh?korang tahu tak?boleh ubah size je ni..ubah tulisan tak boleh langsung..Padahal tak de tukar huruf pun sebelum ni.tiba-tiba berubah sendiri..aduhai..serius geram gila dah ni..puas godek-godek sejam lebih..tetap sama je..Tak boleh ubah..

Korang tahu tak macam mana nak atasi ni?harus tukar template baru ke?alahai..penat lah daku nak adjust edit balik..dah lah tak pandai edit-edit ni..Korang kalau tau minta tolong eh kasi tau macam mana nak ubah tulisan sebab nak customize memang dah tak boleh dah ni..buntu dah ni..hukhuk..

Harap-harap ada yang tahu dan sudi bagitahu macam mana nak adjust tulisan ubah pada yang lain..Sob sob sob..Kalau tak de daku nak try template baru..Kena tutup blog ni sementara waktu..sob sob..papai

P/s:Mood sedih tengok huruf kat blog ni..tak comel sudah(^_^)

9 kaki blogger komen:

MISS Z BERCELOTEH said...

mungkin kena ubah tulisan kat kot html kot

Kesuma Angsana said...

byk keja nak wat ni dik...

Sudin Shaari said...

link utk font tu hilang kot. ataupun ada konflik javascript kat dlm template.
cuba guna google web font. http://www.google.com/webfonts

copy
< link href='...' rel='stylesheet' type='text/css'>

paste kat bawah < head>

jangan lupa letak tanda ni / sblm >
< link href='...' rel='stylesheet' type='text/css'/>

copy pula
font-family: '...', cursive;

buka template designer klik kat Add CSS
paste
font-family: '...', cursive;

buat adjustment sikit
div, p {
font-family: '...', cursive !important;
font-size:100% !important;
}

font size boleh adjust agar sesuai dgn blog. cara ni mungkin menjadi dan mungkin tak. try with your own risk.

huda said...

huda pun rasa lena ubah dkat html code
... cuba akma try ..

huda said...

huda pun rasa kne tukar dkat html code, cuba akma try...

huda said...

huda pun rasa lena ubah dkat html code
... cuba akma try ..

MISS Z BERCELOTEH said...

cuba tgk tutorial ne

http://meyalolyppop.blogspot.com/2011/11/tutorial-tukar-font-blog.html

Hanif said...

Ikut kata kerja Pak Sudin tu..hehehehe.
Ni konpem HTML telah di kotak-katik oleh Pencinta Pink secara tak sedar..hahahha.
Perkara biasa bila kita bermain denga nHTML..akudulu pun sama macam ni sampai dah takut nak lihat HTML..

~MiZz Atie ZieYa~ said...

blog ni susa skit...kadang...tukaq templet cantik2..tetiba..hilang smua gadjet...kn?

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com