Friday, 22 June 2012

Blogger Silent Reader

Assalamualaikum..

Entry kedua untuk hari ini.Hari ni idea kurang bercambah..Tak banyak entry sangat..So,sementara idea ni timbul sikit-sikit dah ,terus daku cepat-cepat nak menaip segala yang bercambah dalam minda ni sebelum ia kembali pudar..Hoho..

So,tak nak menaip panjang-panjang hari ni..Seringkas yang boleh.sepadat yang mungkin,secepat yang boleh daku nak taip entry ni..Sebab masa hari ni limited edition..Jadi,daku nak cakap sedkit pasal Blogger Silent Reader ni..

Bagi yang yang belum tahu,blogger silent reader ni,mereka-mereka ialah blogger yang hanya datang membaca tanpa komen,blogwalking tanpa jejak,komen dalam hati..Lebih kurang begitulah secara ringkasnya..Dan ,daku boleh di kategorikan salah seorang blogger silent reader..Daku jadi Blogger silent reader di sebabkan:
  • Malu dan segan nak komen
  • Tak tahu nak komen apa sebab blur & tak ada idea
Dan kat sini nak cakap juga tak semestinya blogger silent reader ni:
  • Tak komen tu mereka tak baca
  • Tak tinggal jejak mereka tak blogwalking kan
Blogger silent reader ni low profile sedikit macam daku lah,,haha..perasaan betul kan..Dulu ye..memang daku boleh di gelar blogger silent reader.Tapi,sekarang daku berani kan diri mengomen selagi boleh kan..Baru lah dapat merasai dunia blogging ni kan dan dapat kenal satu sama lain..

So,korang..jenis blogger silent reader jugak ke?cer komen-komen sikit..Kenapa korang suka silent reader je..hee..Peace(^_^)

P/s:Esok saya ada Exam 2nd Last paper..wish me luck ye,,,

    

               

31 kaki blogger komen:

Beiby Yatie said...

samalah..
dulu pun kita nie silent reader gak..
tapi sekrang masih ada, tapi dah kurang, hehe ..

nita ali said...

saya juga blogger silent reader, malu nk komen2 salu ^^
gudluck 4 ur next paper :)

Mimie said...

kita pn... hehe

baca tnpa komen, singgah tnpa jejak, follow tnpa shout.. hehe

BudakKecil said...

Saya silent reader Fatin Liyanaa :) .
ahh . kantoii :')

~Sweet Honesty~ said...

kadang2 mcm tu jugak..terutama bila masuk blog baru..n femes.. mcm penchinta pink ne la..hehe..alang2 dh terbaca entry silent reader ne..rasa nk tggl jejak pula..ngeee

Lieya Zalia said...

kita segan . hehe , gud luck exam :)

Apple said...

Sy tak nak ngaku blogger silent reader kot sebab sy mengganas nak komen asalkan saya baca entri tu. :)
Penat lelah tukang tulis entri yang saya baca, bagi komen kira cam kredit. Kdg2 sy klik iklan kat blog jika saya rasa saya dpt sumthin berfaedah. Lol.
Tips Blog: Komen membantu orang datang kat blog kita. berbanding kita gi blog org n minta add. Kita blogwalking then beri komen2 membina, pasti dpt tarik perhatian admin. :)

chemija said...

moge brjaye ye, baca doa dulu taw^^

JungRara said...

kiter pun slalu jd silent reader :-)

Yumida said...

gdluck for ur exam ye dear...

silent reader..mmm..menarik topik tu..sy even xde idea akan komen jgk..x kisah la..myb puji header dia cantik..hihi..sume la..asal yg nampak nice..

lg 1..ni penting ni...sy akan jd silent reader bila 7 kali nk tekan verificaton word bg blog yg sama...tamat 7 kali..terus pangkah X..bukan apa kengkdg kita byk nk g ke blog lain..jumpe lg benda yg sama..consider lg..bg lg peluang 7 kali yg sama utk blog lain...

then, jd silent reader bg blog yg menggunakan komen kotak komen jenis embedded below..coz bila lain slow..lambat loading nk buka keseluruhannya..dgn penuh semangat komen, tetibe hilang..dah..blank! masih lg loading...mmmm..pangkah X terus..that's why la menggunakan kotak komen cam pop up window ni byk kelebihannya..kan sis..kann..kannnn

*semangat meluahkan opinion nih...tajuk entri yg kebaboom..ske!

pOHon HiJAu said...

saya pong silent reader n secret admire hehe

Farah Izni said...

hehe,,farah ikut keadaan..kalau dtg tmpt org kena tgur :)

Arol Mubin said...

Ya, Arol pun silent reader jugak untuk beberapa blog! Mampu baca jek sebab malu nak komen. Haha! Tak tahu kenapa. :D

~MiZz Atie ZieYa~ said...

haha..zieya suka komen....nth la....sebab stiap en3..ada ja komen yg zieya nk utara kn...skit pun jd lah....

Tinta Lana said...

Salam.

Ada baiknya jadi silent reader kan akma?? :)

Daripada tak tahu nak tulis/komen pa..lebih baik berdiam diri.. kan? :)

Tentang Kita said...

selalu jgk jd silent reader...sbbnya..kdg2 tak tahu nak bg komen camner...

Michelle Hopell said...

iya ! saya memang seorang silent reader ~ hehe
kalo komen tu mmg tak terer sangat,komen simple2 je kan hehe~

Abey Mirul said...

Saya pun..kalau boleh saya senyap ja tetapi entah kenapa hari ini saya tetiba rasa nak komen maka pecahlah rekod saya sebagai blogger senyap. Hahaha..

nor nabila said...

nabila salah seorang silent reader tu. Nabila nak komen tapi takut. hehe. :D

cendol said...

Cendol mmg x de silent.hehe rase nak komen terus komen, :)

محمد شهريل القنيطري said...

kita dah hbs...jgn lupa tiru cara bill gates...hihi..

kdg-kdg xtau nk komen apa..tu yg better jdi silent reader....hehe

missha said...

silent reader untuk sesetengah bloh..hee.. comel la doodle :)

Dakara said...

dulu saye pun blogger silent reader, tinggal jejak dekat shotbox pun tak, tapi dah lama lama, seronok pulak komen komen entry orang ni, so sy pun sekarang tengah berusaha merajinkan diri komen blog orang :D

Thirah said...

silent reader jgk kat satu blog ni...tp xjadi follower dia..hehhe

Wanieys said...

kdg2 jer jd silent reader...wani lebih suka tinggal komen hihihi

shida'R said...

blog shida pun ade kot hehee ^_^

nia ryani said...

me too.. hee x smestinya x komen x baca kan.. kdg2 x taw nk komen apa..ahahah :)

ain farahin said...

xde idea nk tulis mungkin sbb blooger lain dh ckp.
paling2 pun ain cakp 'thankz share ilmu' atau 'nice entry'.
hehehe

cik Lilis said...

saya pun salah sorang silent reader juga, tu pun tengok blog juga, hihi.

good luck yer for your exam :)

Raimi Syazwan ♌¹³ said...

Janganla jadi silent reader..
Kalau xde idea sgt pun, just tegur aje.. off topic pun takpe..

Encik H said...

saya sesat..tengah fikir nak komen apa...>.<

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com