Thursday, 21 June 2012

Password Di hack

Assalamualaikum..

Sejak Dua tiga hari ni macam-macam hal berlaku..Lagi-lagi berkaitan blog..Semalam template blog buat hal..Malam ni password google dan blog pulak kena hack..Apalah nasib diri ku ini..Serius memang takut gila tadi..Yelah tetiba ter"log" out sendiri dan bila nak log in cakap yang saya tukar password sejam yang sebelum nya..Padahal memang tak de langsung nak di ubah password..

The password for your Google Account  - was recently changed.
If you made this change, you don't need to do anything more.
If you didn't change your password, your account might have been hijacked

Bila je tahu gitu dah hilang arah dah..habis semua tekan kalau boleh..Last-last nasib boleh recover balik guna google recovery.Boleh guna by email dan by phone..korang make sure lah letak email selain gmail yang boleh contact korang dan letak lah jugak no phone korang kat account gmail korang.Supaya senang kalau apa-apa terjadi pada email password korang kemudian hari senang nak backup..

Password saya mugkin di hack sebab ada tersalah tekan link yang boleh hack password orang..Entahlah saya pun bukan tahu sangat kan..Tapi,syukur alhamdulillah dah boleh masuk balik blog pink tersayang ni..suspen sungguh tadi..sob sob sob..

So,nak ingat kat korang beware ye...jangan salah tekan link yang pelik-pelik yang belum tahu asal usul..hukhuk.nanti jadi macam saya.Susah hati di buat nya.Okeylah Nak blogwalking peserta Segmen Ben Ashaari dan Saya..Daa..


13 kaki blogger komen:

Cik Adieb said...

Kawan sy pun pernah kena gak..pswd FB dia kena hack..

http://nourayuadieb.blogspot.com/2012/06/laban-rata-misi-meredah-ribut-angin.html

NoRaQiLah JohaRi said...

klu qiela yg kne hack..confirm2 xleh bkak blik..takutny! =_="

Nur Emilya said...

saya tak pernah kena lagi. Harap tak kena lah huhu :D

Mr.Lidi Kepala Putih said...

sekarang nie ramai giler suke menghack nie.. nie mesti awak tertekan link Phishing nie..hati2 tau lain kali :)

iyou said...

argh! bahayanya! ><

kaishin said...

saya tak pernah kena dan harap takkan kena la sampai bila2..

CikMai said...

bahayaaaaanya .takut pulak mai...

Noor said...

lps nie kena hati2 n beringat la...

LiYa HaNiF :: said...

pinky kat sini... hehe
salam kenal yer

hairy said...

penah skli...terus glbah gila..haha

Tinta Lana said...

Salam.

Makin menjadi2 plak hack2 skrg ni..baru smlm sorg rakan blogger mengalami masalah sama.

Syira said...

salam

sy pun mcm ada masalah juga.

blog nampak x berupdate walaupun sebenarnya dah update ,,huhu

Apple said...

thanx sebab info ni. Jgn password sama kat online banking dah. habis semua duit2 dalam bank.

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com