Tuesday, 26 June 2012

Tips Tingkatkan Trafik Blog

Assalamualaikum..

Hari ni saya nak kongsi sedikit tips untuk Tingkatkan Trafik Blog..Di sebabkan ada yang bertanya,macam mana saya boleh dapat pageview yang boleh di katakan agak banyak dalam masa 3bulan dalam dunia blogger ni,boleh dapat follower yang dah alhamdulillah lebih 1000 jugak..Jadi saya nak kongsi sedikit tips untuk anda semua..Secara jujurnya saya pun ikut tips dari rakan-rakan blogger yang lain jugak..Tapi,tak pe..saya kongsikan jugak dengan korang,,Harap-harap dapat bantu korang naik kan trafik blog..

1)Blogwalking Selalu

  • Blogwalking ni bagi saya memang wajib.At least,sehari paling sedikit 20 buah blog saya akan blogwalking..Bila kita blogwalking blog orang,saya confirm 100% orang akan blogwalking blog kita semula..Tapi,haruslah tinggal jejak korang..Baru dapat jejak balik semula kan..Bila blogger jejak balik,time tu lah dapat up kan trafik blog kita..
2)Rajin update
  • Yang ni pun penting..At least sehari satu entry,,harus ada..Barulah ada orang nak datang blog kita kan..lagi-lagi kalau entry superb mantap..Ramai datang baca,banyak lah trafik blog korang kan..
3)Rajin join segmen,contest dan giveaway
  • Join segmen,contest dan giveaway memang sangat-sangat bantu korang nak tingkatkan trafik blog..Sebab saya dah join banyak segmen..Memang sangat membantu kita nak naik kan trafik blog..Lagi-lagi kalau korang jenis suka blogwalking semua peserta..Memang sangat membantu..
4)Rajin beri komen
  • Rajin beri komen ni pun dapat tingkatkan trafik blog..Contohnya lah,korang komen lah kat entry kawan-kawan blogger lain..Hari-hari mesti ada korang komen..Mesti rasa di hargai kan..Then,pasti nanti diorang nak tahu siapa lah yang si gerangan yang rajin memberi komen ni kan..Time tu,tak banyak sedikit mesti dapat up trafik korang..
5)Exchange link
  • Yang ni pun dapat bantu..Bila mana blog  kita ada kat bloglist blogger lain..Bagi yang tak tahu kewujudan blog kita mereka akan tahu dengan ada nya bloglist blogger lain..Lagi-lagi kalau ada kat bloglist blogger femes amous...Boleh tumpang glamer sekali..haha..Tapi,blog saya tak de pun kat bloglist blogger femes..kehkeh..
Okeylah,korang..ni je kot 5 perkara yang selalu bantu up kan trafik blog Gadis Pecinta Pink..Korang ada tips lain?boleh share dengan komen entry ini..Terima kasih(^_^)

           

25 kaki blogger komen:

~MiZz Atie ZieYa~ said...

nice tips.... akan dicuba :)

Siti Fatimah Fuzz said...

thanks for sharing.....hehehe....mmg cik siti tgh mncari2 pun tips2 mcm ni...=)

Natasha said...

nice sharing. tp kan sis, bile line siput sedut susah la nk bw.. :( especially me, kdg2 rase segan plak org da tggal jejak kt cbox, kite x dpt nk pegi sbb line lembab..

babycomel said...

terima kasih sbb bgtau ;)
sharing is caring, kan

Aina Mansor said...

woahhhh ! 3bulan dah dpt 1000+ followers ;D ohsem !

elyna mirsada said...

tip yg bgus..hehe

Busyra Bt Takiyudin said...

tip yang bagus..

cweet pinky said...

blogwalking dan segmen sangat membantu :D

NASZ said...

thanx sudi share. saya pun nak try gak.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

Azielah Rahim said...

thanks for sharing this..at least bleh tingkatkan follwer..

Yumida said...

nice tips sis...betul sis ckp kena rajin bw blog kwn2 lain...
skrg sy bru aktif join group..pastu ping entry..pun salah 1 tingkatkan trafik blog...hehe..jumpe ramai kenalan

mama aryan said...

terima kasih bg tips..blog akak yg ado tu,tader follower pun dulu,skang ni ado la sikit..hehe

ADEEYA said...

Sharing is caring :)) thanks for the tips

AteyN said...

follow me then. hii. Thx 4 the tips!

http://farteenkmz.blogspot.com/2012/06/20-reason-why-you-are-still-single.html

KY said...

tips yang sangat bagus dan berguna untuk blogger baru

Noor said...

sy suka entri mcm ni..yg no1 tu slalu sy buat sblum ada blog lgi..hihih..

msredcheesecake said...

Thanks for the tips.... Very helpful...

ProfHariz said...

Nak blogwalking dan join contest yang malas. Acane tu :(

Che Rosliza Che mat said...

Tip yg menarik...Akak suka yg no 1 dan no 4...kita perlu mesra dengan blogger lain...

cik Lilis said...

nice entry :D

✿ Nani ツღ said...

Tips yang sgt bagus untuk Nani :) hehe

Waalid5035 ™ said...

terbaik...sdang berusaha!

Kelbros said...

terima kasih untuk info. memang bende ni la yang dicari

Hasri Anis said...

tips yg menarik., thanks ^__^

Mieza Jhaa K said...

Memang bagus tips ni.. Tq

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com