Monday, 18 June 2012

Kelebihan Join Segmen,Contest dan Giveaway

Assalamualaikum..

Hari ni saya nak kongsi sedikit mengenai Kelebihan Join Segmen,Contest dan Giveaway yang di anjurkan oleh blogger lain.Seperti yang kita tahu sekarang memang musim segmen,contest,giveaway segala bagai kan.Ramai blogger yang berebut-berebut anjurkan segmen,contest,giveaway .Dan ramai juga yang berebut-rebut nak join apa yang telah di anjurkan macam saya sendiri..Memang saya boleh di kategorikan orang gila segmen.selagi boleh join memang akan join..Tapi sekarang ni mood nak join kurang berbanding dulu..Kenapa?daku pun tak tahu..So,tak pe walau daku dah kurang join segmen segala..Tapi tetap nak share Kelebihan Join Segmen,Contest dan Giveaway.Ini berdasarkan pengalaman 3 bulan sejak daku bergelar blogger sambilan..


1)Dapat tingkatkan trafik blog
  • Kalau join segmen memang tak dapat di nafikan tak banyak sedikit for sure trafik naik..Lagi-lagi kalau korang jenis rajin blogwalking..Memang trafik naik meningkat gila..Serius saya cakap..korang rajin-rajin lah tinggal jejak kat semua segmen,contest dan Giveaway yang korang join..

2)Dapat tingkatkan bilangan follower
  • Yang ni pun pasti..Memang kalau join segmen follower meningkat bertingkat-tingkat.Lagi-lagi kalau jenis suka u follow,i follow..memang ramailah dapat follower

3)Dapat berkenal-kenalan dengan blogger lain
  • Kalau kita rajin join segmen kita dapat lah berkenal-kenalan dengan ramai blogger lain.Boleh minta tips,petua segala macam mana nak maintain blog kita terus aktif.lagi-lagi kalau join segmen dari blogger otai.Memang ramai join lah segmen yang diorang buat.Boleh lah eratkan lagi ikatan jalinan ukhwah sesama blogger kan..
4)Dapat hadiah jika rezeki memang milik kita

  • Yang ni part paling saya suka..dapat hadiah dari segmen ,contest dan giveaway yang kita join.Kalau nasib dan rezeki kita memang ada,memang boleh dapat hadiah..Tengok je sekarang macam-macam hadiah yang di tawarkan.Lagi lah semangat nak join segmen kan.So,korang join lah banyak-banyak segmen..ada rezeki korang tak ke mana punyalah..

5)Dapat penuhkan entry semasa idea tiada
  • Yang ni pun saya kira kelebihan juga..sebab time idea memang tiada harus join segmen..Daripada blog kita kosong tak de apa nak share..Better share segmen.Ada jugak orang view blog kita kan..Sebab segmen ramai orang suka kan kan..

Okey lah korang..ni antara 5 kelebihan yang memang confirm 100% akan dapat bila kita rajin Join Segmen,Contest dan Giveaway..So,korang rajin-rajin lah join segmen tau tau..Baik untuk kita dan baik untuk semua juga..

Sebelum akhiri entry ni..nak tunjuk dulu doodle  yang saya dapat hasil join Segmen:Mari Berhijab oleh Apit..Comel kan doodle ni..Ni lah salah satu contoh hadiah yang akan kita dapat kalau kita rajin join segmen..So,thanz kat Apit sebab buat doodle yang sangat awesome ni kan..Thanz jugak kat APIT sebab sudi jadi follower blog saya ni..Terharu sebentar,,hikhik..Korang kalau nak doodle macam ni boleh tau baru tengok Apit buat part two untuk segmen Mari Berhijab..Korang klik link ni Segmen:Mari Berhijab part 2..



Okey ,korang selamat lah menjoin diri untuk segmen,contest dan giveaway tau tau..daaa
                            


7 kaki blogger komen:

Fiza Suhaimi said...

Fiza suka yang nombor 5 tu.. Memang tak dapat dinafikan lagi.. Hekhek.. Btw, thanks for the sharing akma.. :D

hairy said...

betul!! yg pasti anda sntiasa join sya pya kn..hehe..tq :-)

Noor said...

emm..btul la..sejak saya join segmen,dapat gk ramai knalan baru..follower pun dah bertambah.

NASZ said...

memang terbaik. hehehe.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

LELAKI INI said...

suka sgt join :)

~MiZz Atie ZieYa~ said...

stuju..:)

renaPuteh said...

betol dang sokong 101%

anda di tag...

http://yqarenaputeh.blogspot.com/2012/06/sayakah-follower-bertuah-itu.html

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com