Friday, 29 June 2012

Korang Pernah Makan ni tak?

Assalamualaikum..

Selamat malam semua..Malam ni tetiba nak mengimbau zaman kanak-kanak keriangan..hakhak..Kat bawah ni ada beberapa keping gambar yang dimana time dolu-dolu suka bebenar makan benda-benda ni..rasa ngidam pulak malam ni nak makan benda-benda ni semua..haha

1)Gula-gula udang

     


2)Gula-gula nano
    
     
3)Asam duit
    
4)Nyam-nyam

       

4)Biskut ais-krim

       

5)Ais krim Malaysia


6)Coklat Nini

        

7)Keropok Ubi

      

8)Tora,Jojo,Ding Dang

      

So,korang pernah tak makan benda-benda ni semua.?.Daku paling suka gula-gula udang tu..Favourite sungguh..Tapi,sekarang macam susah nak dapat kan?Tora,jojo dan ding dang pun suka selain ada coklat ada mainan..hakhak..So,jom-jom share zaman kanak-kanak korang..Peace(^_^)
   

25 kaki blogger komen:

Anis (BudakKecil) said...

Dulu sya suka gila-gila dekat gula gula udang tu *bajet dah besar* . :')

FaLya said...

wah..Fatin suka makan biskut aiskrim dengan asam duit..
selalu jugak masa kecik main masak2 guna asam duit tu..hee

rAIHan said...

semua tuh pernah makan. budak2 zaman 90-an confirm pernah..^^

Alieza Dayasari said...

rindunyer nak makan ni semua...

biskut chipmore said...

semuanya penah..skrg wujud lg tak?

Ahmad Safwan bin Idrus said...

Haha lejen! Yang ni semua faveret dulu ni. Coklat celup Nini tu sampai siap hafal lagu dia lagi.

Teringat tagline Tora Datang Lagi!

KY said...

dulu pernahlah makan, tapi semua tu bukan kesukaan KY..tak berapa minat coklat2 ni

Cahaya Kasih said...

ya...terimbau zaman bdk2 dlu.. ^_^
paling suka aiskrim tu la..:D

encik Cool said...

TORA DATANG LAGI..

suka sgt dgr suara pelakon veteran dari singapore tu..lupalah nama dia..

eyqa said...

semua too eyqa suka mkan..
tp yg plg obses biskut icecream..
hehehe.. smpai skrg mkn bskut too lagi..

Sh Hily said...

ifa suka gula-gula udang tu..hehe..sodap gila nie..kat kg ifa pngil gula2 nie gula2 susu..hihi

Misz Mieza said...

Memang feberet ar dulu2 makanan2 ni seme.. MM nyer the most feberet among all is gula2 udang, nano2, asam duit tu kitorang kat trgnu panggil cekelat gambir.. Haks! Biskut aiskrim tu plak kitorang panggil biskut cotek.. Yang ni selalu beli bila gi pasar malam.. Guna timbang kan? Ah, nostalgiknya.. ^^,

JungRara said...

aiskrim malaysia da best! Lagi2 perisa asam boy :-)

kaishin said...

semua tu peberet kot..bestnya zaman kanak-kanak hehe :D

nuha ahmad said...

gula gula udang, dulu jakun sebab plastik dia boleh makan hehe

nuha ahmad said...

gula gula udang, dulu jakun sebab plastik dia boleh makan hehe

Qween: said...

rindunyee zaman budak2..huhu

CINTA UNTUK KITA said...

semua dlm pict tu pnh msuk dlm mlut ni.. hehe :)

cik Lilis said...

semua pernah makan! dan yang paling suka asam duit tu , haha :D

huda said...

HAHA, mengimbau kenangan yang lepas eh akma? haha, btw tiba - tiba teringat pula kenangan yang lepas. ohh ice cream malaysia - huda's fab until now <-- hehe ^_^

Nurain Nadhirah said...

semua suka kecuali asam duit,sbb tak sdp... ^.^

BeRRy MuMMie said...

bestnya kalo dpt gula2 udang tue, plastic wrap bleh mkn...hehehe

Azza Afdzal said...

semua dah penah mkan tp kt tangan saya skrg ney bru aje beli nini hihihihi

Fatihah said...

of course la pernah. sangat sedap! hihi

9n0L4 said...

waaaaaaa. rindunye sume mknn ni. mane nak dpt ni. huhu.

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com