Sunday, 22 July 2012

Tajuk Entry Memainkan Peranan?

Assalamualaikum..

Rasanya dah lama tak buat entry mengenai isu dalam dunia blogging ni kan..Last publish pasal isu dalam dunia blogging ni hampir sebulan lepas iaitu pasal blog Invited reader sahaja..Kalau nak baca boleh klik dekat SINI SINI..

So,hari ni nak taip menaip pasal Tajuk Entry Memainkan Peranan?Sebenarnya,memang jelas lagi nyata tajuk sesebuah entry yang kita publish memainkan peranan.Sebab apa nak tau:

1)Kalau tajuk entry kita best,gempak,mantap gerenti ramai nak baca dan nak tahu..Lagi-lagi kalau korang buat pasal isu semasa,gosip artis...Semua tu ramai je nak tahu kan..

2)Kalau entry best,ramai jugak yang nak komen entry kita..ramai jugak yang nak meluahkan pandangan masing-masing..Contoh entry daku yang berjaya menarik hati ramai nak komen dekat SINI SINI SINI.hakhak..kemain puji entry sendiri best kan..Kihkih..

3)Tajuk entry korang boleh meningkatkan keyword search dekat enjin carian google dan seangkatan nya.Sebagai contoh,ni keyword search daku untuk semalam..Ramai yang mencari pasal bulan Ramadhan..Keyword search ni sangat membantu untuk meningkatkan pageview..Trafik pun meningkat bertingkat-tingkat..


So,setakat ni tajuk-tajuk entry saya tak lah gempak sangat...biasa-biasa sahaja.Tapi,Alhamdulillah masih ada yang sudi membaca dan memberi pandangan..Jadi,setakat ni perkongsian untuk kali ini..Jumpa lagi lain kali..hakhak..peace..

Selamat berpuasa(^_^)


23 kaki blogger komen:

Raimi Syazwan Abdul Rashid said...

So, apa tunggu lagi.. Segeralah masukkan keyword tu dalam meta blog kan.. makin kencang la trafic

eimah siti said...

betul3...kalau tajuk entry "saya sangat bosan hari ni", pembaca pun bosan nak buka entry k.....hehehe....=)

Ikmal said...

Assalam, aku sokong tu... memang tajuk nie punya peranan tersendiri... asal saja tjuk gempak pasti ramai pembaca akan ke situ... inilah namanya permainan SEO...

AJIB said...

yup setuju2...hehe

Edy Fee said...

tajuk. tag label.semua pon ade kpentingan/hehehe
jemput join n promote my first give away
http://edyfee.blogspot.com/2012/07/my-first-give-away.html

fasha amira said...

btol2..memg tajuk entry effect trafik dekt blog..
tjuk memg bolh tarik readers or readers wat xtau jee

Adylia Qarissa said...

betul tu.. tajuk penting tau :)

kechixx hussain said...

setuju sangat;)

Aiisyah Colourful said...

memang tajuk entry mainkan peranan.. mcam saya, kalau dekat dashboard tu, nak klik tajuk yang best2 je.. :-)

~MiZz Atie ZieYa~ said...

sokong

Cik Nur said...

samalah..blog nur pun keyword pasal ramadhan meningkat.. :)

Eza Boom Boom :) said...

Eza pun tak reti lagi buat tajuk entry yang best2.. Ajar eza nak?

zaxx said...

setuju..mmg tajuk yg menrik je dpt mnggoda pembaca..:) tp sy masih tak pandai nk pilih tajuk2 untuk entry,huhu

Leeza dayasari [santai leeza] said...

yup, memang pun.. tajuk entri tu sgt lah penting.
lagi byk entri, lbh cenderung lah kot kuar google.

FaFa EhA said...

camat pose :)

MISS Z BERCELOTEH said...

betu;;betul.. tajuk memaiankan peranan :)

aisyah humaira' said...

sokong !

kaishin said...

ha ah mmg betul tu..tajuk memang mainkan peranan tapi bb tajuk sy memang fail la..kadang2 je menjadi hehe

Yumida said...

aah..betul...hari tu buat entri pasal niat puasa trus dpt traffik tinggi..tp sy ske taip tajuk entri yg pelik2..lain drpd yg biasa..hehe..cam bez pulak..

baca entri sis ni kan cam mengingatkan sy pd hasrulhassan.com....berkongsi pasal dunia blogging...

Michelle Hopell said...

betol tu .. sokong :)

Santan Manis said...

Tips yg paling berkesan Tuan Rumah...hehehe :D

caliph shuriken said...

yup, via keywords kita akan tau apa yg org cari kt blog kita ^^

Mieya Atiera said...

Wah, kebanyakannya keyword bulan puasa kan?

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com