Monday, 9 July 2012

Kartun Animasi yang superb best.Korang tengok?

Assalamualaikum..

Malam ni nak mengimbau lagi zaman kanak-kanak keriangan.hohoho..Malam ni nak kongsi beberapa kartun animasi made in Malaysia yang sememangnya famous amos time daku kecik dulu-dulu.Kartun-kartun ni memang kalau on air kat televisyen for sure daku tengok..tak pernah miss tuh..So,antara kartun yang memang sampai sekarang tak pernah lupa:

1)Usop Sontorian

     

2)Keluang Man

     

3)Anak-anak Sidek

     

Ketiga-tiga kartun ni memang tak kan pernah di lupai dan melupai sebab daku memang jenis tak minat nak tengok kartun-kartun ni tapi bila dah tengok tu maksudnya memang boleh masuk dalam jiwa la maknanya..hakhak..

Sekarang ni,tiap petang pulak dah jadi habit nak tengok Upin dan Ipin kat tv.Dah macam kanak-kanak dah adik bongsu cakap..hikhik..Tapi,syok layan Upin dan Ipin..comel..kan kan..

       
Suka trademark diorang betul,betul,betul..hee..peace(^_^)

16 kaki blogger komen:

zanairin said...

usop sontorian.. lama dah tak tengok.. rindu plak.. hehe,,

Naz said...

setuju..semua kartun2 tu best..sampai sekarang pun still tgk lg

the malay male said...

anak anak sidek tu best gak

ekkem spark said...

alamak rindu plak ngan katun2 tu uhuk :)

Aiisyah Colourful said...

anak2 sidek merupakan salah satu cerita yg xpernah dilupakan. Sampai sekarang masih minat lagi :-)

KY said...

antara semua tu, KY suka tengok keluang man

ELFarahin said...

Yey! Keluang Man! The BEST BatMan in Malaysia ever! Saya anak jati JOHOR bakti KLUAG! LOL~ :D

Alieza Dayasari said...

kalau dulu, sy mmg suka sgt tgk anak2 sidek.
plus sy mmg suka giler dgn badminton.

missha said...

suma kartun tu antara feveret missha dlu2..haha..

Arol Mubin said...

Paling suka tengok Anak-anak Sidek! Sekarang nie, setiap petang Arol mesti layan Kampung Boy kat Astro Ceria. Best! :D

Mohd Billy said...

tengat zaman kanak2 dulu..hehe

zaxx said...

walaupun ke 3D-an animasi dulu taklah secanggih zaman skang..tapi tetap animasi tu best n sgt2 nostalgik..:)

Ca Cik Duyung said...

rincu nk tgok katun2 ni.skang da xde... :(

cik Lilis said...

dah lamaaa tak tengok anak anak sidek :D

Apple said...

Satu je tak pernah tgk, Upin dan Ipin. Lol.

kaishin said...

keluang man tu kurang sikit tengok..hehe

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com