Sunday, 22 July 2012

Ragam Sahur

Assalamualaikum..

Malam ni entry santai-santai sudah lah kan..hehe..Pernah tak puasa sebelum-sebelum ni korang terkena macam kat gambar bawah ni..Terlajak nak sahur..Kalau tanya pada saya of coz memang pernah tahun-tahun sebelum ni..hikhik..tahun ni harap-harap tak lah macam ni kan..Jadi pasti kan tidur awal-awal supaya kita tidak liat untuk bersahur okey..

             

Kalau adalah yang antara kaum keluarga mahupun sahabat jenis susah nak bangun sahur ..amalkan tips-tips kejutkan rakan bangun sahur dekat ENCIK NAKAL.COM.Seriusly,sangat-sangat berguna..Confirm punya bangun..

Paling saya tertarik dengan cara no 3 dan 7..hakhak..nampak sedikit kejam..tapi,pasti akan keberkesanan nye..kihkih..

" ambil air sejuk kemudian renjis di mukanya.Confirm , cepatlah dia tersedar dari tidur.Kalau dia masih takde reaksi , kalau nak jirus satu gayung pun boleh tapi cepat-cepatlah korang melarikan diri."
"Ambil stokin busuk dan letak di hidung diorang"

So,kalau korang nak tahu lebih lagi tentang tips-tips tu boleh klik SINI.Seriusly,memang senang korang nak bangun nanti..kihkih...So,nak tanya kat korang,kebiasaanya pukul berapa korang sahur? Sudi-sudilah berkongsi ..hehe.,peace(^_^)


Selamat bersahur semua(^_^)

21 kaki blogger komen:

jal said...

hahah macm Jal sendiri memang susah nak bangu sahur, tambah2 time kat hostel dulu lagi lah tak bngun, ni kat rumah naseb bek la ada Mak kalau tak terlepas lah jugak

SoLy SoLicious said...

kalau duk hostel, sy suruh mak kejutkan.. mak akn mskol xhenti smpai sy btol bgn..hahah

Aiisyah Colourful said...

kalau kat rumah, mak yang kejut. kalau xbangun memang kena paksa.. hehe

dhia adawiyah said...

ekeke .. eiuuu .. letak stokin ?? Busukkk !!! ... entah berapa minggu tak basuh ..

siti naqiah said...

hehe, same laa kite ngn dlm gambar tu :p

Apple said...

haha.. tips tu takde ke buat yang dok sendiri cam sy? Lol.
Apple bse minta org miscall. sbb hp ant bnd yg beri pengaruh pntg dlm rutin harian yg sibuk. Lol.
Tak penah kena lg cam kat atas. Lol.

Nick Nashram said...

singgah klik nuff kat belog ne..
dah jadi follower cik akma :)

AJIB said...

hmm sy pun pernah lalui camtu,ttp Alhamdulillah lh sbb blh bertahan mungkin doa itu satu kekuatan:)

aNiss :):) said...

mase time duk hostel. warden tolong kejutkan gune rotan. HAHA :D

btw, salam ramadhan yaa :DD

kaishin said...

kena stokin busuk tu komfem bangun terus..hehehe

trah zain said...

waa... duk sorang2 camtu la, lau duk rumah msti mak kejut..haha

Leeza dayasari [santai leeza] said...

haaaaaaaaaaa.... ada2 saja kan.... macam2 ragam sbnrnya.

abiwan said...

haha, bagus2..

kurang kan lah penggunaan FUUUUUUUUUUU itu,, hehehe mcm melatih kita utk mencarut pulak kan,, =P

selamat berpuasa.

Che Rosliza Che mat said...

Kalau susah nak bangun...CR guna air jer hihihi

aisya said...

kt hostel selalunya xterbangun sahur ni.. huhu..

NAL said...

pernah alami benda tu tapi bukan ketika sahur.. :)

Kak Izan said...

hihihi.. ok jugak tu... ada juga yg dah bangun tapi malas nak makan... niat jer :)

KorN said...

Haha,.. kalo tarik ibu jari kaki boleh tak?

Cik Rongoks said...

pekik kat telinga pon ok gak. hahaha

zaxx said...

hahaha... mesti nyesal tak sudah bila tgk jam kul 9 tu.hahaha...

eimah siti said...

cik siti kalau duduk kat umah...mak selalu kejutkan kul 4.50 pg..kalau duk kat hostel plak...selalunya tak bangun sahur...huhu

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com