Sunday, 29 July 2012

Masa Untuk Cashout Nuffnang

Assalamualaikum,,

Setelah semalam tiada satu entry yang terhasil,maka hari dengan rajin nya gagah kan diri menaip juga..Mood blogging semalam agak kekurangan .Dengan masalah follow yang tidak boleh lagi sehingga kini membuatkan saya menjadi kurang mood memikirkannya..Err,apa apa pun terima kasih yang komen entry di SINI SINI.masalah nak follow orang tu memang tak bole di atasi lagi.hukhuk.

Okeylah,kembali semula kepada tajuk entry ini Masa Untuk Cashout Nuffnang..Saya kini bercadang nak cashout earning NUFFNANG saya yang tak berapa setelah 3 bulan bertungkus lumus dengan rajinnya mencari earning..Hehe..Akhirnya berjaya juga saya melepasi sasaran untuk di cash out kan..Lepas la bayar broadband sebulan dua..hehe..

Actually sebenarnya tadi saja google dulu macam mana nak cashout earning Nuffnang.Almaklum saya pun baru first time nak cashout ni kan..Then,setelah google..jumpalah yang katanya nak cashout Nuffnang adalah paling sesuai bila:
1)Masa untuk cashout yang sesuai ialah pada hujung bulan (pada 27@28 haribulan)
2)Adalah lebih baik kita klik button cashout tu masa akhir bulan.Sebabnya adalah seperti berikut ;
"Nuffnang akan memproses pembayaran kepada kita sepanjang bulan berikutnya. Contoh : Kalau kita cashout pada akhir bulan 7 ni, sepanjang bulan 8 pembayaran kita akan diproses dan kita akan dapat cek pada awal bulan 9. Jika kita cashout pada awal bulan 7, proses pembayaran cek kita tetap akan bermula sepanjang bulan 8 dan kita akan dapat cek awal bulan 9. Kan lagi lama tu nak kena tunggu"
So,saya masih berpikir lagi..Haruskah saya cashout atau tunggu lagi banyak-banyak beribu-ribu..hakhak..Kemain kan..Ratus pun susah nak dapat..Hehe ..Korang rasa macam mana?terutama yang dah banyak pengalaman dengan Nuffnang..Mohon share..hehe..

Sebelum tu nak promot sekali..hehe..Buffered Earning Nuffnang masih lagi berjalan iaitu Digilympic dan  Unilever Sunsilk Savana..Kalau rajin korang klik-klik lah lagi..hehe..Terima kasih..

    

               

Kredit:ceriteras.blogspot & jamaluddin.net

         

33 kaki blogger komen:

Anis Athia said...

hehehe, kt tak pernah dapat BE.. kalau memerlukan sangat2 duit tu cash out la..klau tak simpan lah dulu..hehehe

rAIHan said...

wah dah boleh cash out. tahniah..^^

Errah said...

bestnyer..kita xpenah dpt lg..hurmm

Cik Rongoks said...

ika pon kena yg masalah tu.dah mintak tolong kawan ^^

good info pasal nuffnang tu. hikhik

Rochelle Liong said...

Tahniah kerana sudah cukup earning untuk cashout ^^ Bagi pendapat saya, simpan dululh duit tu untuk pelajaran nanti :) Cuma sekadar pendapat k

I love Sleep said...

waaahhh da leh cash out.. best2.. congrat

Mohd Billy said...

salam.. wah dah blh cash out ke?hehe

cik Lilis said...

wah, tahniahhhh ! bestnye :D

uncle said...

tahniah uncle ucapkan...

uncle punya pun tak cash out lagi..nampak banyak..cuma itu jer simpanan terbaeik uncle..kalau keluar awal..habis pun awal jugak...hahahaha

eimah siti said...

wahhh..tahniah...cik siti belum pernah lagi nak cash out nuffnang ni....huhu

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

eyqa dah klik akak:)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

waaaa tahniah pencinta pink!!!

Aidy Izzuddin said...

earning sy msih lg 0.00 ... comel x no 2? hakhak..
camne leh jdi cam tue? blur skjap.. huhu

ana fatihah said...

Wah,tahniah.Saya xde pengalaman lg..baru sikit je dpt kmpul..hehe :)

Che Rosliza Che mat said...

Wah!! mesti dah banyak...rezeki..

trah zain said...

wawawa.. tahniah,hehe..
rezeki Ramadhan org kata ^^

Mia Liana said...

tahniahhhh... cashout....

jaakechik said...

3 bulan dah dapat BE? wahh bestnya..jaa xpenah dpt lagi...

taqiy said...

bg taqi simpan dlu :p sebab first cashout kan.. :P tp kalau rsa nk cash out pn tkde mslh hehehe

Arol Mubin said...

Kalau macam Arol dulu, bertahun kumpul sampai beratus pastue baru cashout. Hehe! :D

Nanti kalau akak dah cashout, bolehlah belanja Arol! :P

Sally Yatiey said...

Tahniah ^_^

Aiisyah Colourful said...

wah! saya pun xpernah cashout nuffnang saya.. masih belum cukup.. iklan nuffnang anda sudah diklik :-D

zaxx said...

waa rezeki ramadhan..kira duit raya gak la tu..:)

Silent Note said...

UNTUNGLA...

ZiErWa zAiNaL said...

wah.. syoknye,, hehe

aisya said...

tahniah.. hehe..
sy ni dah setahun lebih blogging, BE pun satu tak pernah dpt.. ni kan pulak nk cashout earning.. huhu

Hanif Idrus said...

Terpulang..kalau perlu keluar...walau apapun tahniah dah boleh cssh out

encik Cool said...

wah!!kaya2..

caliph shuriken said...

sy pun bru cashout.. so dlm sebulan cmtu laa tggu cheque ^^

AJIB said...

haaa jangn lupa tempah kek lapis bila dpt duit tu hehehe...

Momo said...

macam mana nak naikkan duit kat nuffnang tu ek?

Khairil said...

Nak tanya ckit, kalau nama penuh di Nuffnang berbeza ckit dari Akaun Bank camne eh? (BIN lupa nak taip)

Cth: Akaun Bank - Abu Bin Bakar
Nuffnang - Abu Bakar

Camne nak settle perkara ni?

fredd said...

tahniah!

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com