Thursday, 12 April 2012

Sarapan itu penting^_^

Assalamualaikum semua..

Selamat pagi saya ucapkan.semoga hari ini kite di beri keberkatan dan semoga hari ini memberi kite sejuta rasa kasih sayang..hikhik^_^Semalam sudah tentu nye kite semua tahu bahawa beberapa amaran tsunami telah di keluarkan.tapi alhamdulillah,besyukur semalam juga amaran tersebut di tarik balik.so,kite jangan lah mudah berasa lega kerana bencana datang tanpa di undang.Sebagai manusia di muka bumi ini kite haruslah berjaga-jaga dan berwaspada dengan ape yang bakal berlaku..

Okey,sebenarnye bukan nak cerita pasal tsunami..ehehe..tapi nak cerita pasal menu kebiasaan kite yang selalu di jadi kan sebagai sarapan pagi.sarapan senarnye sangat penting untuk kite semua.nak memulakan hari kan mesti ada tenaga^_^setelah di buat kaji selidik,,dengan ini saya mendapati(ayat skema sikit lah) hikhik..makanan-manan ini menjadi pilihan utama:

1)Nasi lemak


            

2)Roti canai

            

3)Bihun goreng/mi goreng

           

4)Kuih-muih

               

5)roti bakar

               

Alahai sedap je tengok semua tu kan..hehe..kalau teringin dapatkan di pasaran segera okey:D peace^_^

P/S:sumber gambar encik google..hahak^_^
       

8 kaki blogger komen:

ct jue said...

jadi lapar la pulak ~~~

@ deqla manjew said...

terliurnya tgk nasik lomak ngan roti canai tuuuu...

shadhira said...

ermm...sedapnya... lapar!!!

♥♥cikHannah♥♥ said...

slm. hye, dtg jenguk awk balik. teng sudi jengah belog picisan itew.. ehehehe.. sy salu sarapan jugak, slalu tu kt ofis la kan,law kt uma mmg xsempat giler..ehehe. tp sarapan tu kalaw boleh xleh la berat sgt mcm ns lemak sbb nnty ngantok wat kje. ye dak?

are_lin@yu said...

terliur tgk nasi lemak..hehe

Pecinta pink^^ said...

Ct jue,deqla,shadira,are lin..hikhik kan2 terliur n lapa je tgok^_^ Hannah betol2 saya setuju nsi lmak wat kte ngantuk je,nati nak wat keje layu je mata..ehehee

AzRiey said...

hehe sarapan penting sebab ape tu akma? :)

Pecinta pink^^ said...

Azriey penting la untuk memberi kite tenaga,at least pagi makan roti ok da:D lagi2 student wajib sarapan..hikhik

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com