Tuesday, 10 April 2012

Assigment ku Resume^^

Assalamualaikum semua..

Kali ni saya nak post entry pasal assignment ..grrrrrr..bila sebut je pasal assingment mula lah hati ni gundah gulana tak keruan kan..tido tak lena,makan tak kenyang,mandi tak basah,rasa nak marah orang bagai.padahal orang tu tak salah pun..diri sendiri tu yang alahai suke sangat kan esok lusa dah due date baru nak sibuk kelam kabut nak siap kan.aih,bile nak berubah ni..hikhik...itulah diri saya suatu ketika dulu..sekarang saya pastikan siap awal-awal dah(ye ye je la)..hehehe

Ok kembali kepada realiti sebenar  yang paling dekat due date assigment 15 April ni iaitu assigment kena wat resume..Resume dalam english pulak tu..betul-betul menguji minda  nak wat lah kan..Tapi,alhamdulillah da siap.lega sangat,,tinggal nak hantar je..So saya nak amik kesempatan ni nak kongsi kepentingan resume terutama kepada pelajar macam saya yang ingin memohon sesuatu pekerjaan selepas tamat graduasi nanti..kite siap sedia awal-awal kan^_^

Antara kepentingan resume:

  • First impression dari majikan penting untuk memilih kita sebagai calon sesuai untuk sesuatu kekosongan pekerjaan.
  • Memudahkan majikan mengenali personaliti diri pemohon keja.
  • Memudahkan majikan mengetahui kemahiran yang di miliki pemohon kerja.






                                     


                                      


6 kaki blogger komen:

Cik Adieb said...

Kawan sy sampai sakit kepala maw siapkan assigment

Bobo said...

nice tips! thanks sbb sudi singgah blog bobo :)

keep in touch!

http://www.imbobome.com/

Pecinta pink^^ said...

Cik Adieb..hikhik,,pening2..Bobo sharing is caring..hee,,bw slalu:D

Michelle Hopell said...

hye .. singgah sini dan terus follow .. do follow me back. salam kenal :)

Michelle Hopell said...

singgah sini dan terus follow .. do follow me back, ... salam kenal :)

Pecinta pink^^ said...

hye michelle..thanx ye..salam knal:D

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com