Friday, 13 April 2012

Hari Terakhir cuti masak-masak di Dapur^^

Assalamualaikum awak,awak,awak,awak dan awak semua^_^

Selamat Petang semua..semoga hari Jumaat ini memberi keberkatan buat kite semua:)hari ni merupakan hari terakhir cuti semester saya,,err esok kena balik Sintok dah..alahai tak puas lagi menikmati cuti seminggu..tak puas lagi makan masakan ibu,tak puas lagi bersama keluarga,tak puas lagi merehatkan minda yang selalu je black out dek assignment yang melambak..tapi apa kan daya perjuangan menuntut ilmu harus di teruskan..sabar jelah menghadapi hari-hari sebelum cuti 2 bulan, bulan enam nanti..tu cuti memang sakan lah..okey-okey kita tak nak cite pasal cuti bulan enam tu..lambat lagi..(ayat orang sedih) memang begitu ..hukhuk..

Okey hari ni berkesempatan masuk dapur lagi mencubakan diri ni memasak yang sah-sah  tak berapa pandai masak kan..hikhik..tapi kite cube lah masak semudah yang boleh..ibu pulak hari ni tak masak .so,saya lah yang kena masak untuk adik-adik.. diorang ni jenis tak kisah masak jelas ape pun..even telur goreng je diorang tak komplain pe.. itulah kelebihan adik-adik saya(padahal da warning awal-awal nak sedap masak sendiri) hahaha..

Nak tau saya masak pe?tapi korang janji eh jgn gelak kan saya yang tak pandai masak ni..hehehe..jeng jeng jeng..(suspen tak) kikikiki..saya masak 'Sambal kentang ikan bilis hot and Spicy' dan 'Telur Dadar ala Kadar' Cewah name resepi tak nak gempak pulak kan..hihihi..dan inilah hasil masakan saya^_^

              
                        Sambal Kentang Hot & Spicy

             
                        Telur Dadar Ala Kadar

Hehehe,,begitulah hasil masakan saya yang tak seberapa(^_^) tak mau gelak okey..hikhik
               

11 kaki blogger komen:

are_lin@yu said...

ooo org sintok ka?yg kt kedah kan..hehe berjiranlah kita..ayu org perlis;-)

Cik Rose Cute said...

telur dadar pun sedap..makan dengan nasi panas-panas hihihihi

Cik Rose Cute said...

telur dadar pun sedap..makan dengan nasi panas-panas hihihihi

Pecinta pink^^ said...

Ayu hikhik saya blaja sintok kt kedah:D ayu perlis kt mne?arau?
Cik rose tula..panas2 sodap..hee

SumeSakan said...

senyum ja...simple2 nih la kekadang tambah 2 3 kali tau...tambah2 mkn ngan nasi pepanas...nyum...nyummm

Pecinta pink^^ said...

hikhik..kn yg simple tula pling selera:)

vidalsisah said...

Sambal kentang Hot & Spicy tu nampak sedap, nanti akak nk cube lah!

Pecinta pink^^ said...

memang sedap kak berapi betul..hee:D

renaPuteh said...

http://yqarenaputeh.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-yqa-blogwalking-up-follower.html

steffany daph said...

nyum3. sambal kentang ikan bilis :D. takpa, lain kali bole cuti puas2 kan.

Pecinta pink^^ said...

steffany tunggu bulan 6 baru cuti lagi..hee

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com