Thursday, 2 August 2012

Apa itu Buffered Earning Nuffnang dan tips untuk mendapatkan BE?

Assalamualaikum..

Hari ni nak kongsi sedikit mengenai Apa itu Buffered Earning Nuffnang?Memandangkan ada yang bertanya saya pasal BE,BE tu macam mana eh?Sebenarnya saya nak jawab pun tergagap-gagap je..haha.Almaklum bukannya expert pun dan lagi satu saya ni jenis faham sesuatu tu tapi susah nak terangkan..Boleh jadi orang tu faham sikit terus tak faham langsung..Teruk bukan?hakhak..

So,untuk mendapatkan dengan kata yang lebih mudah dan senang untuk di fahami bagi yang belum tahu apa itu Buffered Earning boleh tengok kat bawah ni..Rasanya memang senang untuk di fahami..Jom lets check it out Apa itu Buffered Earning Nuffnang?
Buffered Earning (BE) ni adalah suatu campaign NUFFNANG yang akan terdapat satu column lagipada bahagian atas yang di namakan BE. BE ni merupakan campaign yang berbeza sama sekali dengan campaign iklan biasa. Sekiranya dapat BE ini duit masuk lebih banyak berbanding dengan campaign iklan biasa.
Anda akan mendapat BE sekiranya ada pihak pengiklanan yang berminat untuk sewa blog bagi meletakkan iklan mereka dalam tempoh yg tertentu. Contohnya, anda dapat BE VW Hari Raya 2012. Iklan ni akan selalu keluar dalam blog anda dan incomenya memang terbaik sekiranya blog anda mempunyai traffic yang terbaik. Apabila sampai suatu tempoh BE ni akan stop dan bertukar menjadi Metered Earning (ME).
Untuk mendapatkan BE ni memang saya akui agak susah..Dulu tunggu selepas hampir 2 bulan barulah first BE saya dapat dekat SINI.Sampai hantar tiket segala kat Nuffnang macam mana nak dapat BE kan..So,setelah follow diorang punya tips tu memang agak menjadi la nak dapat BE tu..Antara tipsnye ialah:
  • Kena lah isi bahagian survey selalu dari masa ke masa kat column tinjauan biodata 
  • Kena isi ketiga-ketiga ruangan iklan.Kemungkinan untuk di pilih pihak pengiklan adalah tinggi
  • Status keahlian Glitterati adalah satu juga kelebihan untuk blog kita di pilih pengiklan.
  • Jangan menduakan Nuffnang..Ini paling penting..
Korang boleh baca lebih lanjut tips untuk dapatkan BE Nuffnang tu dekat SINI.Harap-harap dapatlah membantu ye..Saya pun baru-baru je Nuffnang ni pun..Sebenarnya memang susah dan teramat susah nak dapat BE ni.Kena banyak bersabar..hikhik..Korang nak dapat BE tu pandai-pandailah bodek Nuffnang eh..Ayat hantar tiket tu kasi baik punya.hakhak

          

Thank to:(Bulan Purnama)

33 kaki blogger komen:

Yana Aina said...

thnx sharing .. slalu tertnya@ jgk. hehe jom join GA yana http://nazlyizan.blogspot.com/2012/08/saya-nak-sampul-duit-exclusive-yana-1st.html

Mrs Velentine said...

pernah dpt sekali je campaign pas 2 smpi skg xda iklan langsung appear kat blog..kenapa ek

Syaz Blackrose said...

tips yg bagus.. bleh cuba nih

Sally Yatiey said...

Blog saya susah nak dapat BE :) hehe.

shida'R said...

nice tips :)

Cik Rongoks said...

tips yg berguna ! ^^

dEdEQ dE wIshEs said...

HEHEHE .. SY LA TU SY LA TU ..

WAHHH .. MEKASIH MEKASIH ..

DPAT GAK TAHU CIKIT2 WALO XSEPENUHNYA ..

HAHAHA .. BAIK SUNGGUH C AKMA NI ..

(mesti da serabut ke dedeq an .. asyik tnye sal nuffnang je) HOHOHO

hazwan hairy said...

dh boikot nuffnang ^_^

Cik Nur said...

kita serupa, faham tapi tak reti nak terangkan macam mana dekat org ..hihih

Kesuma Angsana said...

tahniah yek

izan mama mia said...

ooooo..gitu ker..blog mama xder iklan...nak letak cam risau jer..hiihhi

Nick Nashram said...

eh, sama la tips..huhu..kemarin ade hantar ticket kat nuff..mintak penjelasan psl BE ne..so, diorang reply la.baru tau camne..

Momo said...

ohhhhh...macam tu ek? yg bab bodek tu saye stuju..haha..tapi kan...duit tak gak naik2..haha.tengs sharing info ye:)

eimah siti said...

yezza...cik siti punya BE tak bergerak2 pun da sekarang....maybe da nak expired da kot...and hopefully di tukar dengan BE baru....=)

dyabunga said...

dya xpernah dpt bE..:(

buatbest said...

best nie kalo dpt..mau tgk akaun je..hahaha

Tinta Lana said...

Salam akma.

Urm..lana pun baru je sekali hantar tiket,hehehe.

Yang bahagian survey, biodata tu plak, tatau menda nak tulis apa..main mengayat je,keh3

fuZa said...

ooo..macam tu ker.. Saya budak baru belajar ni

nadia farhana said...

nak jugak huhu yaya cuba

puteri cahaya said...

T.T tak pena dapat. sad ayam~~

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

owh, camtoo.. kasi bodek itu encik nuffnang

Aiisyah Colourful said...

ooo.. ok, thanks for the info :-D

Mass said...

akak punya be baru 0.25 sen...hahahahha...sabar jela :p

AJIB said...

hmm duit2...nuffnang2...
yg penting mau klik2 ye kwn2...
tq2 cik pink...

zaxx said...

nice info pink lover.hihhih nnti mesti dpt kumpul byk2 duit,hihihi

AZRUL AZMI said...

Disini dimaklumkan bahawa anda telah tersenarai dalam

BLOGLIST IT'S COMPLICATED PALING GEMPAK DI DUNIA

Haryati Faizal said...

salam dik!,

akak belum ada rezki lg nak dapat BE sbb takde masa sgt nak fulltime blogging...nak BW pun kdg sosak napas...curik2 masa gak...hehehe...so, blogging secara santai je lah...tak harapkan apa2...

missina said...

Ermm..dh dkt 2 thn blogging,tp duit tk smpi 2rgt..huhu..tp tkpelah,sampingan je menulis..sbb dh ada keje ttp..so tk la mengharap sgt..klu ada alhamdulillah..hehe

SP (spudinpunya) said...

tahniah..hehe..bagus ni

jaakechik said...

insyaALLAH jaa akan praktikkan selalu tips2 tu..hehe.. hope dpt merasa BE jgk nnati.

Nur Flowers said...

assalammualaiku...kwan2 .hari ni pertama kali saya daftar kat nuffnang..Blog siapa ADA TOTURIAL YEE?..boleh share tak

Nur Flowers said...

assalammualaiku..rakan2 semua :)..hari ni pertama kali daftar kat nuffnang..kawan2 ada tak toturial mcmna nak mulakan berblogr kt nuffnang ni?

nur izzah zolkifle said...

nice tips...
jemput kunjung blog http://cupcakesgirl2001.blogspot.com/
al-maklum saya ni budak baru...

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com