Monday, 13 August 2012

Malware Detect dan kesannya

Assalamualaikum..

Hari ni entry seringkas yang boleh..Nak berkongsi korang semua berkaitan  Malware Detect.Korang pernah kena amaran Malware Detect ni?Sebab saya pernah beberapa kali terkena bila nak blogwalking ke sesebuah blog terpapar sebesar-besarnya Malware detect..

            

Kesan Malware
Para pengguna internet tidak boleh masuk ke laman web yang mengandungi malware. Jika mengabaikan amaran merah yang di beri, komputer atau laptop akan mudah panas. Trafik blog yang menggunakan malware turut menurun dan pagerank turut akan menurun dan kemungkinan blog atau website yang dijangkiti virus malware tidak boleh beroperasi lagi.

So,bila korang nampak paparan Malware Detect ni berwaspada lah ye.Saya nak cakap lebih panjang lebar pun tak pandai mana..Hehehe..yang mana arif lagi pakar mohon beri pandangan kat sini.hikhik(^_^)

Credit:(SINI)

P/s:Jom terjah blog pilihan saya hari ni iaitu BLOGGER JELITA dan BLOGGER TAMPAN ini..


36 kaki blogger komen:

cikeyrah said...

banyak kali juga lah, pergi 1 blog nie asyik malware detect jek >,<

Mrs Velentine said...

bahaya ni tau

zarra zorro said...

haabbetul..penah tekena.dari mna dtgnye pon xtahu..pastu hialng mcm tu je???

Yana Aina said...

thnx sharing .. kdng2 terkene jgk. cpt2 blah .. heheh

Cik Rongoks said...

selalu gak jumpe blog yg kena benda nie. terus ika tutup. hahaha

Momo said...

camne nak buang kalau terkena..huhu

Aiisyah Colourful said...

xtahulah.. selalunya benda mcm ni, kalau xpenting x je terus, kalau nak tgok benda penting proceed.. dah terpaksa

mumui said...

xthu pulak laptop boleh jadi panas... thanks!

huda said...

huda pun penah kena juga, seriously mmg merbahaya...

aisya said...

takut jugak yg mcm ni.. huhu

roziahojijie said...

yela , memang tak boleh bukak terus kan blog org tu kalau keluar mcm ni ?

NURUL ◕‿◕ said...

saya pun banyak kali dah terkena benda ni bila nak bw T_T

dayteenlea said...

penah .penah
tapi saya terus tuutup terus

takut jadi ape2.ehhehehe

dyabunga said...

takut pula dgr

Kesuma Angsana said...

tq berkongsi ye dear

Ismi Iman said...

iman ponkena gak gini ai 2
pah 2 scan link dy oyak xdop gapo
d sorg blogger 2 gtau kena buang benda somthng yg berkaitan ngn malware 2.pah 2 ok dh alhmdlh smpai skunk

Sally Yatiey said...

Thanks sharing :)
Ada jugak blog yang kena malware ni.

KorN said...

korn pon slalu jer jumpa malware ni.. tp x fikir ape pon, trus je tkan pangkah...

Tinta Lana said...

Salam.

Aaa..ya2, lama dah tak berdepan blog/website yg dpt amaran malware ni, cuma baru2 ni ada jumpa skli.

Tapi tatau cmna nak gtau kat blogger tu pasal blog nya kena malware..dah, tak boleh nak masuk..boleh kan sbnrnya..cuma tak brani..hehehe.

Ada yg gtau, penggunaan widget2 tertentu boleh buatkan blog kita jdi cmtu.

Karukord Jagau's said...

byk kali juga jumpa :)

ayut said...

so far tak pernah lagi la terserempak gan bnda ni..jgn tersrempak dh la..hihihi :)

Nurain Nadhirah said...

blog saya la tu..
ni semua sbb cursor moustache yg saya paki.tapi skrng dh ok dah sbb saya dh tkr cursor..try la dtg melawat ye? :)

cci said...

penah gak terkena... huhuhu..

cci said...

tekejut bila klik kuar link den sendiri.. hehehe.. ma ceh.. ^_^

Aidy Izzuddin said...

wah... jdi blogger jejaka tampan kt sni... (perasan sekejap) hehe..

2la.. malware nie bhaya.. sbb akan mencuri data2 peribadi kta.. dn seperti yg Akma ktakan tue..

mgkin di sbbkn widget yg di pasang, ataupun ads2 yg x sepattnya.

jdi waspada ya.. jgn terklik pulak..

rAIHan said...

selalu nya mmg tutup terus je.

Hans said...

ar ar
agak risau kalau blog kena serangan malware nih
dulu pernah kena sekali

*zafirah* said...

yeke?dasyatnya kesan!
fira tak pernah lagi jadi mcm ni :)

dEdEQ dE wIshEs said...

MEKASIH KONGSI2 .. PENAH GAK KENE .. TP TERUS PGKAH JE .. HEHE

dEdEQ dE wIshEs said...

MEKASIH KONGSI2 .. PENAH GAK KENE .. TP TERUS PGKAH JE .. HEHE

eimah siti said...

dulu selalu kena...skrg maybe da tak...sbb tgk traffik ok ja...tak ada plak org complaint sal benda ni...huhu

Che Rosliza Che mat said...

betul tue...thanks for share

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Mcm pernah kena jew.... Huuuuuu

shidaR said...

ma..penah dak masuk blog shida ade warning nih?? hope xdelah huhuh..

AJIB said...

Malware antara yg paling di benci...Gunalah kepak sekaki untuk menghalaukan dia jauh2 hehe...

Cik Nur said...

selalu kena bila tgh BW...
tiba2 je...
bila baca ingatan ni, lepas ni kena hati2lah.. :)

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com