Monday, 13 August 2012

Kuih raya menggamit hati

Assalamualaikum..

Bila sebut pasal raya, kuih raya,ketupat,rendang dan lemang memang tak dapat di pisahkan.Kalau tak de benda-benda ni semua rasa tak meriahkan..So,entry malam ni lebih tertumpu pada kuih raya..Tetiba malam ni setelah terpandang kan kuih raya sebalang dua kat almari terus datang idea nak post entry kuih raya..hehehe..

Tahun ni kuih raya saya tema tunjuk-tunjuk je..hoho..Lagi pun ibu tahun ni, jadi ejen kuih raya.Jadi alang-alang sekali jalan tempah je sekali kan..Kalau nak buat memang tak sempat kot..Kalau raya kat rumah kami ni,dua jenis kuih kat bawah ni iaitu Almond London dan Tart Nenas memang akan ada..Dan yang paling cepat habis kuih dua jenis la..Lagi-lagi tart nenas kegemaran ku..Kalau sebalang sorang makan pun habis..haha.



         
                    gambar almond london ihsan  eats.my

              
               gambat tart nenas dari zucupcakes.blogspot.com

Macam mana kuih raya korang semua tahun ni buat sendiri or macam saya juga main tunjuk-tunjuk tempah je?Korang suka kuih raya apa?share-share la kan sharing is caring.hikhik(^_^)


Kata hati(tiru ayat NUR):Tahun ni raya tanpa handphone yang dah tak dapat diselamatkan lagi..Sedih kot.hukhuk.

25 kaki blogger komen:

dEdEQ dE wIshEs said...

DEQ TAUN NI KUIH AMEK2 JE .. HAHAHA .. DEQ PUN DE JUAL KUIH RAYA .. SO APE AG .. SIMPAN SIAP2 .. HAHAHA

babycomel said...

kita suka semperit butter.. nyum nyum
cornflakes madu pun best jgk.. tp semua pun order je, ;)

luqman zakaria said...

dulu dulu adelah buat sendiri..tapi sekarang nih ramai yg beli jer..nak buat sendiri mane lah sempat..

dyabunga said...

kenapa ngn hp?rosak ye

Izzah Shahidan said...

sama lah. Almond London tu kuih raya paling wajib.

huda said...

kuih dkat rumah huda pun versi tunjuk - tunjuk juga. HAHA =)

Semua Ini Untuk Anda said...

klu sy, tat nenas tak laku sgt.. yg laku cam cokelat2 tue.. hehe.
tapi pas abis raya, tat nenas tue laku sgt2.. hri2 mkn.. :P

jaakechik said...

jaa biskut tunjuk2 jugak,heheh.. mmg x gheti nak buat (malas sbnarnya) hehehhee

Aiisyah Colourful said...

kuih raya memang tiap2 thn buat, kuih raya yg paling saya suka conflake milo ;-)

rAIHan said...

hehe..raihan bru je buat almond london tuh..tgk new entry raihan..

eimah siti said...

tahun ni tak ada kuih raya tunjuk da...heheh...semua nak buat sndiri....maklumlah cik siti ngan adik cuti....=)

Che Rosliza Che mat said...

sedapnya biskut tart...

the malay male said...

almond london tu my fav :-)

Mrs Velentine said...

sya pun jadi ejen tp sya dpt komisen bukan duit tp kuih..hehehe

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Kuih tart!!!!

aisya said...

biskut tak berapa sgt.. prefer kek lapis.. hehe.. thun ni sume buat sendiri.. =)

Errah said...

lau raya mmg kuih ni yg cri mula2..mmg sedap

roziahojijie said...

Sy buat sendiri biskut tahun ni . 5 jenis je . Biskut Suji , Sarang Semut , tat nenas , Choc chip , & semperit . Hehe :)

JOm singgah blog sy pula :)

Dylla Abas said...

tart nenas mesti kena ada setiap tahun...wajib! hee :p

Sally Yatiey said...

Saya tahun ni pun beli kuih tunjuk2 je :D hee. samalah kita -.- raya tanpa hp :(

aNiss :):) said...

nak TART NENAS! huwaaaarghhh T.T

shidaR said...

tak tahu fav apa akma..shida semua jenis cuba dan mkn hehee..bln raya je leh mkn bagai lepas tu semua dah xde dah kuih2 yg ade pn lpas raya dah xde..yg pndai bt kuih raya blh la bt tuk mkn sndri kalo rindu kan hehee :)

profmie said...

suka almond london.huuhu

AJIB said...

my favorite tat nenas...
very2 like:)

Cik Nur said...

akma, tema kita samalh..tunjuk2..hihihi.

malas nak buat biskut tahun ni..huuhuh

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com