Monday, 31 December 2012

Segmen:Pencarian Bloglist Januari 2013 Blog GPP

Assalamualaikum..

Dah lama tak update bloglist blog GPP ni.Last update bloglist Ogos hari tu.memang lama kot..So,bersempena nak masuk tahun baru ni ..nak wat segmen yang simple lagi mudah confirm tak menyusahkan korang..hehe..Dan yang paling penting bukan sekadar segmen kosong ada hadiah menarik buat mereka yang bertuah .So,jom lets check it out syarat penyertaan okey !!

Syarat penyertaan:

1)Mestilah follower blog GPP.
2)Buat satu entry yang bertajuk "Segmen:Pencarian Bloglist Januari 2013 Blog GPP"
3)Copy & Paste kan banner di bawah ini di dalam entry penyertaan.


4)Nyatakan azam tahun baru di dalam entry korang .
5)Selesai semua langkah di atas,publishkan entry dan hantar link penyertaan di ruangan kotak komen entry ini sahaja ..

Dan jangan lupa !!

Follow dan like sponsor segmen(Wajib):

1) (DEDEQ)
2) (HUDA)

Hadiah menarik untuk di menangi:

1)1x Domain
2)4x Topup 
3)5x Bloglist Kekal
3)4x Review Blog

Dan semua yang menyertai segmen ini akan di list kan ke dalam Bloglist Januari saya..So,tuggu apa la jom join ramai-ramai.Segmen ini di buka sehingga 31 Disember 2012 (11 malam ).



Friday, 21 December 2012

Final Exam:Doa kan saya

Assalamualaikum..

Bermula 26 Disember 2012 bermula lah peperiksaan akhir Semester 5 buat saya..Maka dengan itu segala aktiviti blogging akan di hentikan buat seketika sehingga 14 Januari 2013 bagi menumpukan sepenuh fokus nya terhadap peperiksaan ini..Wah..ayat semangat tak semangat tak?haha.. Tapi itulah realitinya..kena fokus exam dah ni..Tak sampai seminggu lagi nak exam ni..errr..

Dengan ini saya mempersembahkan slip exam yang sangat-sangat tidak best..sebab ape nak tau  berderet paper 9,10,13,14,14.. fuhh bayangkan 5 paper semua yang killer deret tanpa gap yang banyak..tak suka jadual ni.tak suka tak suka tak suka !!.tapi suka tak suka ini muktamad dah..kena jugak amik ye dak..hua...
 



Okeylah,korang saje je nak tayang slip exam yang sedikit tidak adil ni..haha..Apa-apa pun doakan saya dapat jwab dengan mudah,dengan tenang eh eh..Tolong-tolong jaga blog saya ni sekali tau tau..Kalau ada apa-apa pasal blog just tinggalkan jejak di chat box atau page..wah,macam artis dah..haha..Ape-ape pun terima kasih dan terima kasih..Ada mase jumpa lagi next entry..k.bai ..peace yo (^_^)


Tuesday, 18 December 2012

CPUV Campaign Nuffnang 22:Digi C4c

 Assalamualaikum..

Baru je lepas cek akaun  NUFFNNANG..Dan alhamdulillah ada 1 lagi CPUV Campaign datang melekat.Kali ni CPUV Campaign DIGI C4c.Thankz NUFFNANG untuk campaign cpuv yang ke-22 ni
                                                                                                                                                                      


DIGI C4c adalah satu pertandingan mencari idea-idea aplikasi mudah alih yang diyakini mampu menambahbaik kehidupan rakyat Malaysia.Idea-idea terbaik akan di pilih untuk dibangunkan hingga menjadi aplikasi yang sempurna.

Kalau korang semua berminat untuk join DIGI CHALLENGE FOR CHALLENGE ni just klik SINI SINI untuk maklumat lebih lanjut.




Cara nak sertai CHALLENGE FOR CHANGE:


Dan yang paling penting,hadiah yang di warkan sangat-sangat lah lumayan..memang gempak lah..So,pada yang ada idea yang sangat-sangat kreatif lagi inovatif boleh lah join dengan melayari web site http://www.dgcfc.my



P/s:Thankz pada yang selalu klik Nuffnang saya..klik-klik lah selalu..hehe.peace (^_^)

26th Birthday Giveaway by ShidaR

Assalamualaikum..

Wah pertama kali  ni post entry seawal 3.40 pagi..hikhik..Ni semua gara-gara assigment yang tak berkesudahan.Penat wat assigment kita blogging dulu..hehe..Blogging punya blogging tengok-tengok shida ada wat Giveaway..Nak join  nak join..Hari tu punya GA tak dapat join..So,kali ni laju-laju nak join okey..hehe.

           
                    KLIK UNTUK JOIN

Kehadapan sahabatku Shida...
"Selamat menyambut hari lahir yang ke 26 pada 5 Januari .opss makin bertambah lah usia shida..hehe.Semoga di hari lahir nanti shida di beri lebih keberkatan oleh NYA.Lebih ceria dari selalu dan yang paling penting semoga panjang umur dan di murahkan rezeki selalu(^_^)"

           

Selamat Hari Lahir
Happy Born Day
Sannah Helwah
Zhung Ni Shengri Kuaile
saeng- il chung haeyo
                         
                                                                                 

Tulus Iklas Dari,,
+_+ Akma +_+

Sunday, 16 December 2012

'Simple Giveaway by NFH'

Assalamualaikum..

Hari ni nak join Giveaway.GA dari sahabat blogger saya HUDA .Join untuk support kawan-kawan ..menang atau tidak belakang kira .yang penting support..hee...kalo menang Alhamdulillah..
               

Hadiah-hadiah yang di tawarkan memang banyak..Rugi kalau tak join..Syarat pun tak lah susah mane..so..join jangan tak join okey .Kalau korang nak join just klik je link.SINI SINI okey..Dan yang paling penting ada hadiah untuk top referral.Yang mana rajin tu confirm dapat top referral..Kalau macam saya ni agak kurang rajin..payah sikit..Okey ,korang pesanan iklas dari saya join la GIVEAWAY ini support kawan saya Huda (^_^)hikhik..peace,,

Due date : 14/12 - 31/12 (10 malam)

Saturday, 15 December 2012

Trafik meningkat:Terima Kasih Harimau Malaya

Assalamualaikum..

Rasa macam tak puas je cerita pasal Harimau Malaya kan.Rasanya minggu ni memang jadi hot topik lah kan pasal tewas nya Harimau Malaya ni.Sana sini duk cerita pasal skuad Harimau Malaya.Macam-macam luahan ada kan..Sabar je lah kan.Mungkin tiada rezeki nak julang piala tahun ni.Mungkin 2014 ,kita tunggu

So,apa-apa pun saya nak ucap terima kasih kat HARIMAU MALAYA sebab telah bantu menaik kan trafik blog GPP..ahakz..Tak sia-sia wat entry pasal Harimau Malaya ni..Trafik naik kot..Terkejut cek..haha..Entry INI,INI dan INI memang view dia tinggi.Kalau total semua hampir cecah 2k..Yeahh..saya tahu ni tak banyak..tapi bagi saya ia sangat luar biasa sebab sekarang ni blogging pun berapa kerat je kan..Tulah yang terlebih excited ni..hee..

Rata-rata pun ramai cari keyword berkaitan Harimau Malaya kat blog ni..Banyak jugak lah keyword yang melekat datang..Hakhak..

                       Keyword search 13 hb Disember

                        Keyword Searh 14 Disember

Keyword search ni saya print screen dari NUFFNANG.Agak berpuas hati jugak lah dengan trafik 2-3 hari ni..Semakin semangat rasa nak blogging..hikhik..Apa-apa pun terima kasih lah pada yang sudi view pasal Harimau Malaya kat blog ni..Jasa korang amat di hargai (^_^)
      

Thursday, 13 December 2012

Harimau Malaya tewas angkara pengadil?

Assalamualaikum..

Serius sedikit kecewa dengan keputusan Malaysia tewas 2-0 dengan Thailand malam ni..Lagi kecewa dengan mutu pengadilan..Macam berat sebelah je tengok..Apa yang pemain Malaysia buat semua nya salah di mata pengadil..Walhal,pemain Thailand pun di lihat jelas melakukan kesalahan tapi tiada tindakan..Tapi,nak wat macam mana kan..Kalah menang tetap sokong Harimau Malaysia..

Yang sedihnya tengok FADLI SHAS keluar air mata kena red card..sedih kot..yelah dia sungguh nak buat terbaik..Last-last kad merah yang tak sepatutnya dia dapat.Takpelah Malaysia 2014 nanti kita come back okey..hukhuk.

Dah ramai pulak nak boikot k-pop sebab pengadil ni dari Korea..haha..Macam-macam lah kan..Sabor je lah kan..Apa-apa pun sama-sama lah kita berdiri menyokong HARIMAU MALAYA ..jangan time menang je nak puji kan kan ..


P/s:Man of the match Malaysia malam ni Farizal Marlias banyak save bola (^_^)
         

Mampukah Malaysia melangkah ke Final AFF SUZUKI ?

Assalamualaikum..

Hari ni merupakan penentuan hidup mati Malaysia dalam merealisasikan impian 28 juta rakyat Malaysia melihat mereka ke pentas final piala Suzuki AFF..Wah,rasa teruja sangat kan..berdebar pun ada ni kan..kan..

Agak-agak menang tak Malaysia malam ni?Harap-harap menang lah kan..Sama-sama kita doakan agar Malaysia menang..Amin (^_^)
           


Kalau Malaysia menang bakal bertemu Singapura..Misi menebus kekalahan hari tu..Hope sangat Malaysia menang !! So,jangan lupa saksikan Perlawanan MALAYSIA vs THAILAND.Walaupun kita tak dapat pergi stadium kat Thailand tu..Kita sokong je depan tv ramai-ramai okey ..



      Credit pic :MNFT

P/s:Entry ini adalah autopost..

Wednesday, 12 December 2012

Alhamdulillah:CPUV Campaign Nuffnang 20 & 21

Assalamualaikum..

Setelah hampir Sebulan encik NUFFNANG merajuk..Akhirnya hari ni dia kembali ke pangkuan saya..Haha..Ayat sadis je kan..Actually,dah sebulan lamanya tak dapat CPUV Campaign ni..Hukhuk..Mungkin sebab da slow blogging,so..NUFFNANG pun slow..So,tadi cek jap akaun NUFFNANG,alhamdulillah..Dapat 2 terus CPUV Campaign..yeahh..im happy..hee

Kali ni dapat CPUV Campaign AYAM BRAND SARDINE TERIYAKI SAUCE dan TAKASIMA LIVIA SOFA .



Macam biasa kalau korang nampak dua iklan kat bawah ni feel free to klik-klik..Hehe..CPUV Maxis Wireless Broadband pun still running lagi..So,ada 3 Campaign CPUV kat blog saya sekarang ni..

               

Bagi anda semua yang berminat nak tahu lebih lanjut mengenai LIVIA ISOFA boleh terus klik link INI SAHAJA.Memang banyak fungsi dia..Memang berbaloi-baloi..

           
Then,ayam brand SARDINES IN TERIYAKI SAUCE..Produk baru dari ayam brand..Agak-agak macam mana lah kan rasa nya..So,tunggu apa lagi dapat kan lah di pasaran..Hakhak..For more information just klik LINK INI ..

        

Alamak,rasa panjang lak entry ni..Okey..okey will stop now..hehe..Insyaallah,ada masa jumpa lagi next entry okey kawan-kawan (^_^)

P/S:Klik sini untuk TIP DAPAT CPUV CAMPAIGN NUFFNANG dan TIP DAPAT BUFFERED EARNING NUFFNANG PART 2.
                         

Monday, 10 December 2012

Terbaru:Page Like Gadis Pecinta Pink

Assalamualaikum..

Hari ni dengan rasminya saya nak mempersembahkan page  GADIS PECINTA PINK ..ahakzz..Actually dah lame create page ni since bulan 9 atau 10 gitu la..tapi tak aktif mane pun..yang like pun tak sampai 50..tu pun paksa kawan-kawan like..haha..kalau tak..ape pun tak de..hehe..

Dan hari ni jugak saya akhirnya merealisasikan hasrat nak letak button like page tersebut di blog ini..berapa kali tangguh kan..akhirnya hari ni berjaya jugak..Thanz to AMERCORNER sebab review blog GPP dan atas segala review beliau itu akhirnya saya letak jugak page like ni..Mohon AMER sila like page saya okey..haha (^_^)

So,pada korang yang sudi dan rajin like like la page GADIS PECINTA PINK tau tau (muka paksa) hehe..Mana tau boleh borak-borak kat fb..Almaklum sekarang saya ni kurang blogging..Tapi kalau facebook tu hari-hari appear on9 ..lalala..Dan,lagi satu kalau saya update blog saya akan inform dari page tersebut..

               


Saya dah letak like page ni kat sidebar MY FACEBOOK..korang boleh klik like dari situ..Kalau sudi like like la..hehe..Segala like anda di dahului dengan jutaan Terima kasih..(^_^)


Sunday, 9 December 2012

Ramalan anda:MALAYSIA vs THAILAND separuh akhir AFF SUZUKI

Assalamualaikum..

Hari ni sudah tentulah hari yang paling di nantikan bagi seluruh peminat setia bola sepak negara.Dan sesesungguhnya saya adalah salah seorang yang tidak sabar menanti perlawanan antara MALAYSIA vs THAILAND malam ni..hehe..

So,agak-agak Ramalan korang semua adakah skuad HARIMAU MALAYA dapat mengalahkan skuad GAJAH PUTIH?Berapa jaringan gol agak-agak korang rasa ?Walaupun ramai yang berpendapat skuad THAILAND lebih menjadi pilihan untuk menang..tapi,saya still positif yang pasukan MALAYSIA boleh mengalahkan Thailand..Malaysia Boleh !!!

 vs      

Ada tak yang pergi Stadium Bukit Jalil malam ni?Kalau pergi sokaonglah habis-habisan sebab ada terbaca yang pasukan Thailand gentar dengar kehadiran penyokong Malaysia yang mempunyai aura yang tersendiri..Saya hanya dapat live streaming je.sorak pun sorang-sorang je..hukhuk..Apa-apa pun walau di mana anda berada sama-sama lah kita doakan skuad Harimau Malaya peroleh kemenangan malam ni ..Amin (^_^)

   

Credit pic:TM Malaysia

P/s:Jom terjah blog Blogger Retis dan Blogger Cun ni..Antara blog best selalu yang wajib saya terjah semasa blogwalking ..




Friday, 7 December 2012

CONTEST KALENDER 2013 EKSKLUSIF HAZWANHAIRY | BOX CREATIVE

Assalamualaikum..

Hari ni saya nak join satu contest oleh blogger HAZWAN HAIRY.Seorang blogger yang semakin hangat di pasaran..fuhh ayat bodek sikit..haha ..Contest ni sangat-sangat lah simple..Dan satu kepastian memang dah ramai join kan kan..Tapi,Walau dah ramai join,saya tetap nak join jugak,,support kawan-kawan..Mana tau ada rezeki boleh dapat Kalender yang super duper awesome tu kan..Eklusif tuh..

    

                               
              Harap-haraplah kalender ini menjadi milik saya(^_^)ahakzz..

So,pada adik-adik,abang-abang,kakak-kakak yang nak join macam saya boleh klik je banner di atas okey..Sementara masih belum terlewat..Tarikh tutup penyertaan : 12/12/2012..

Renungan Jumaat :Tip Panjang umur & Murah rezeki

Asslamualaikum...

Salam Jumaat semua..Semoga di hari Jumaat ini kita lebih di berkati oleh NYA..Sekadar perkongsian untuk semua di hari Jumaat yang mulia ini.Semoga kita sama-sama dapat manfaat (^_^)
                                   
                 
          credit: (SINI)

Wednesday, 5 December 2012

Wordless Wednesday 20# Ohh Durian Crepe

Assalamualaikum..

Rasanya sekarang ni macam FENOMENA DURIAN CREPE plak..Sebab tengok rata-rata sekarang kawan-kawan asyik post pasal Durian Crepe je especially kat facebook..Siap offer lagi suruh beli..haha..Tapi,tu lah saya ni kalau dengar ada je Durian agak kurang sikit..Bukan penggemar durian..ahakzz.

  

             


So,korang pernah try tak Durian Crepe ni?Macam mana rasanye ? Cer cite cer cite..hehe..Then,ada gak usya-usya resepi DURIAN CREPE ni..Nak kata senang pun tak,nak kata susah pun tak..Tengah-tengah kot..hehe..Kalu korang nak try boleh cuba dekat RESEPI:DURIAN CREPE oleh blogger CIK EPAL.


Okeylah,ada masa jumpa lgi,next entry ye (^_^)peace..

Credit :SINI

 
Copyright© All Rights Reserved by Akmaluv90@blogspot.com