Monday, 30 April 2012

Update Senarai Peserta Segmen:Bloglist Mei by Pecinta Pink

Assalamualaikum semua..

Akhirnya pukul 11 malam tadi tamat segmen kedua saya iaitu Segmen Bloglist Mei.Saya dapat lebih 20 Penyertaan.Kira okey lah kan sebab saya buka segmen ni sehari je..So,pada yang join ribuan terima kasih ye,,Seperti yang di janjikan bermula esok 1 Mei 2012  pada anda semua yang join anda akan menghuni Bloglist Mei saya selama sebulan..

1)Aisyah Humaira
2)Aleeya Nabilah
3)Fiqah
4)Michelle
5)Yumida
6)Fara Chew
7)Atiqah
8)Iera
9)Miss Z
10)Shazwan Azizan
11)PinkyLady
12)Nani
13)Sufiana
14)Mumui
15)Applehijau
16)Ifah
17)Raihan
18)Kerengga Biru
19)Mr Dracula
20)Myza
21)Linda
22)Miss Nana

Pada yang join,korang boleh blogwalking sesame sendiri okey(^_^)..kita kenal-kenal eratkan ukhwah..

Bloglist Cik Fara

Segmen last join malam ni..hehe..Segmen Cik Fara..

           rendanghangus
                Tekan  SINI kalau nak join(^_^)

Cik Fara tanya kelebihan blog saya berbanding blogger lain?
Saya punya blog biasa je cik Fara,tak de kelebihan,,hukhuk..baru nak bertapak dalam dunia blog ni..masih tercari-cari lagi kekuatan yang ada..tapi ape yang bole saya cakap blog saya sejuk mata memandang sebab pink..yeke?tu bagi saya la..hikhik..peace(^_^)

Segmen : PENCARIAN BLOGLIST MEI AMERCORNER

Segmen lagi?haha..malam ni Cik Pink nak join segmen je..lagi-lagi due date segmen tinggal bape minit je..so.menyempat kan diri untuk join..Kali ni segmen encik Amer pulak..

          
                Klik SINI kalau nak join okey

Jom join sementara ada bape minit je lagi ni..Tamat 11.49 pm malam ni..Menarik waktu tamat ni..lain dari lain..hikhik..Peace(^_^)

"Segmen: Blogwalking dan Follow by Nurul Aisyah"

Join Segmen lagi.selagi ada kita join kan..malam ni pun free..tak de wat pe..sementara free kita join lah kan
Korang mesti nak join gak kan?meh TEKAN SINI kalau nak join okey..

            

Saya nak tag mereka:



So,pe lagi..jom pakat join okey(^_^)

Segmen : Miss Z Cari Blogger

Segmen ketiga nak join segmen oleh Miss Z..Comey la banner segmen ni..hehehe

           miss Z berceloteh
                          Tekan SINI kalau nak join okey(^_^)

Miss Z suruh komen okey tak segmen ni?
For sure lah okey miss Z..saya ni suke join segmen..selagi ada kita join..hikhik..lagi-lagi segmen Miss Z senang memang lah okey sangat-sangat..5 star..hehe..peace

   

Segmen : Jom Jadi Bloglist Cik Fie Bulan Mei

Next segmen malam ni nak join segmen Cik Fie(^_^)

        
              Tekan SINI kalau nak join

Segmen ni sampai esok je tau(^_^).Jom join jom..sempat lagi ni..hikhik

SEGMEN : Bloglist Bulan Mei

Assalamualaikum..

Malam ni first-first sekali nak join segmen oleh Raihan sebelum terlambat kan..hikhik
Syarat pun senang lah sangat..Jom join dekat SINI(^_^)

              

Selamat hari pekerja 2012(^_^)

Assalamualaikum korang..

Datang post entry lagi..hikhik..Tadi kan saya duk la membaca wall post kawan-kawan di muka buku.Then, terjumpa satu wall post dari Dato Dr Fadzilah Kamsah berkaitan bagaimana cara  menjadi pekerja yang inovatif,hebat dan di berkati Allah..Even ,saya masih belajar lagi,tapi saya rasa cara di beritahu oleh Dato amat bagus jika di praktik kan jika saya bekerja nanti..So,pada kawan-kawan yang dah bekerja boleh lah amalkan cara-cara ini.Sama-samalah kita berkongsi satu ilmu yang baik untuk kegunaan dan kebaikan bersama:


1.Berdoa untuk jadi yg terbaik
2.Solat istikharah tiap hari utk dpt hidayah & jadi inovatif
3.Seronok bekerja dgn masuk pej kaki kanan, senyum, beri salam, bawa makanan sesekali, sapa kwn dgn ikhlas
4.Kwn dgn orang-orang inovatif & taat kpd Allah
5.Minta nasihat atau bincang dgn org yg berpengalaman
6.Baca buku & surf internet utk maklumat terkini
7.Bangunkan kawan-kawan untuk sama-sama jadi hebat
8.Makan secara sihat
9. Bantu kwn tanpa berkira
10.Doakan & maafkan kawan
11.Bela kwn bukan hentam kawan
12.Yakin jika hak kita pasti kita dapat
13. Bertawakkal kpada Allah.
         

Teima Kasih sudi baca(^_^)

Segmen:Jom Stalker Blog Mereka

Assalamualaikum semua..

Firstly tengah hari ni nak join segmen Mr Dracula..Terima kasih ye ajak join..hikhik

         


         Korang nak join jugak meh TEKAN SINI(^_^)

Saya nak tag mereka:

Selamat bersegmen...

Bloglist Promosi Blog Minggu ini,Jom Terjah!!

Assalamualaikum kawan-kawan..

Selamat hari Isnin,mulakan hari anda dengan senyuman..hikhik.Okey minggu ni nak promosi blog peserta Segmen Blogwalking & Saya nak masuk Bloglist Promosi Blog yang ini pulak..


Jom-jom kita  terjah blog mereka yang memang semua terbaiklah..Okey alang-alang nak jemput korang join segmen saya yang ini sekali Segmen:Bloglist Mei by Pecinta Pink.Tarikh tutup sampai pukul 11 Malam ni je..Anda berpeluang menghunu bloglist Mei saya..(^_^)

       

Sunday, 29 April 2012

Segmen:Bloglist Mei By Pecinta Pink

Assalamualaikum..

Nampak tak tajuk entry tuh?saya wat segmen lagi..segmen kedua dari saya..(^_^)
Saya wat segmen ni sebab nak wat satu bloglist yang baru mengganti kan bloglist TERBAIK DARI MEREKA..Sebelum ni saya wat bloglist ni dengan hanya pilih pada mereka yang berminat dan komen di entry MENCARI BLOGLIST sahaja..Tidak perlu wat entry.So,memandangkan dah nak masuk bulan Mei saya pun rasa nak wat bloglist yang baru..

Syarat-syarat nak join :

1)Mesti follow blog ni(sebab senang nak update kemudian hari)
2)Buat entry bertajuk Segmen:Bloglist Mei By Pecinta Pink
3)Copy & Paste header baru saya yang ini:



4)Jawab soalan ni.Komen anda tentang blog saya?
5)Hantarkan link entry anda di post ini..
6)Bloglist ni hanya kekal sepanjang Mei.Pada yang join Korang juga dapat blogwalking tambah kenalan kan..
7)Tarikh tutup:30 April 2012 iaitu pada pukul 11 Malam

P/s:Harap-harap ada yang join..hikhik..peace(^_^)


 

Follower ke 600(^_^)

Assalamualaikum semua..

Selamat berhujung minggu..hari ni suka sangat sebab follower dah ada 600 la..syukur sangat ada yang sudi follow blog saya even blog saya baru je sebulan lebih..Thanx ye korang.Sekarang ni pun nak blogwalking tak boleh selalu..sibuk sangat-sangat..assignment usah kata lah banyak tak siap lagi.Kena lah saya slow kan aktiviti berblog ni.Tapi korang jangan risau ye,insyaallah ada masa free-free sikit saya terjah blog korang okey(^_^)

Saya juga nak review follower ke 600 blog saya sebab dia bertuah menjadi yang ke-600..hikhik.Beliau adalah si cantik manis DIANA.belog dia sangat awesome la jika nak banding dengan saya,ada lagu best..tapi tak tau tajuk pe..hehehe..

                Korang tekan SINI nak ke belog Diana

Ape-ape pun terima sangat Diana kerana jadi salah satu follower saya(^_^)

Friday, 27 April 2012

Santai di Library(^_^)

Assalamualaikum semua..

Selamat malam ..salam Jumaat yang penuh keberkatan..Hari ni telah tamat lah semua exam mid sem saya..lega sungguh la..Baru lah dapat bernafas sikit..Tapi tak leh nak lega sangat lah takut tunggu result macam mana..harap-harap everything gonna be okey(^_^)

Okey,tadi pas siap je jawab exam mengembara di library sekejap..dah macam nak pegi explorace lah pulak kan dengar nye,,hehehe..Sebenarnya ini semua di sebabkan assigment yang tak siap-siap.So,terpaksalah saya dan rakan-rakan betapa di library hingga petang.

              
                 Kami di paras tiga
         
          
                 Fokus betul cik kina..hikhik
       
         
                 Bertungkus lumus nak siapkan
           
 
         
                 Snap pic curi-curi..hee
     
        
               Sunyi je library.tak ramai orang
 
         
               muka stress..hahaha
         
           
        
               Snap dari tingkat atas
         
           
Akhirnya,lebih kurang pukul 4pm kami pun pulang ke DPP menidurkan diri..hahaha.Letih kot..padahal banyak sembang je tadi,,hehehe
             
         
           

SEGMEN : PENCARIAN BLOGLIST MEI HAZWAN HAIRY

Assalamualaikum semua..

Malam ni mula-mula sekali nak join segmen Hairy..bulan lepas da join segmen bloglist April beliau..tapi hari ni join lagi segmen untuk bulan Mei  pulak..harap-harap tersenarai untuk bloglist bulan Mei pulak..hikhik(^_^)


         
                  Klik SINI kalau nak join tau

Okey,Hairy tanya kekerapan blogging dalam sehari?
Selalunya dalam sehari mesti 3-4 kali blogging,ape-ape pun semuanya bergantung pada masa yang ada..

Tarikh tutup:Sehingga 1 Mei

"SEGMEN BLOGLIST NASZ BULAN MEI 2012"

Assalamualaikum..

Salam Jumaat semua..hari ni nak join segmen Nasz lagi..kali ni Nasz wat segmen bloglist pulak..menarik kan..korang Pun boleh join,,klik di SINI kalau nak join..

      

Saya nak join segmen bloglist Nasz sebab dapat membantu saya mengenali lebih ramai lagi blogger hebat di samping dapat meningkatkan bilangan kunjungan blogger ke blog saya dengan adanya blog saya di bloglist Nasz..

Okey kawan-kawan mari kita support Nasz dengan membuat vote beliau di HERE (^_^)

Thursday, 26 April 2012

" SEGMEN : UP FOLLOWER BULAN APRIL! "

Assalamualaikum..

Saya join segmen lagi la..hikhik..terima kasih ye MICHELLE tag saya untuk join(^_^)                   
        
          
              klik SINI untuk turut serta

Saya nak tag mereka:

Tarikh tutup:
  • 30 April 2012

Cara Letak Radio Dalam Blog

Assalamualaikum kawan-kawan..

Hari ni nak kongsi cara macam mana nak letak radio dalam blog.Sebenarnya saya pun dapat dari blog-blog orang lain..So,apa salah nye kita berkongsi bersama kan.Macam blog saya ada radio ERA(^_^).Sebenarnya senang je nak letak widget radio ni.Korang just follow step ni:

1)Pergi ke dashboard.
2)Tekan layout
3)Add gadget(korang boleh pilih ikut suka korang nak letak kat mane pun)

         

4)Cari add HTML/JAVA SCRIPT..

                
5)Copy paste kod radio di bawah ini(Pilih radio yang korang suka):

ERA
<div align="center"><iframe src="http://apps.radioactive.sg/amp/public/era/" width="770" height="300" scrolling="yes" frameborder="0"></iframe></div>

SINAR
<div align="center"><iframe src="http://apps.radioactive.sg/amp/public/sinar/" width="770" height="300" scrolling="yes" frameborder="0"></iframe></div

HITZ FM
<div align="center"><iframe src="http://apps.radioactive.sg/amp/public/hitz/" width="770" height="300" scrolling="yes" frameborder="0"></iframe></div>

THR 
<div align="center"><iframe src="http://apps.radioactive.sg/amp/public/gegar/" width="770" height="300" scrolling="yes" frameborder="0"></iframe></div>

6)Klik preview tengok jadi tak..dah jadi save la..hehe.Sebelum terlupa korang boleh adjust width and height ikut kehendak masing-masing..

Selamat mencuba bagi yang berminat nak letak radio di blog anda..peace(^_^)

"SEGMEN NASZ : FOLLOW DAN COMMENT"

Segmen ketiga nak join segmen Nasz..Kalau Nasz wat segmen mesti nak join sebab segmen beliau banyak membantu dan sangat-sangatlah mudah..korang nak joi moh tekan SINI..
     

        

Segmen ni di buka sampai 11 malam ini sahaja okey..apa lagi pakat lah join ramai-ramai..sempat lagi(^_^)
Meh-meh kita vote beliau di sini NASZ.Actually kita dah vote Nasz semalam dah..hikhik..best of luck ye Nasz..


SEGMENT: SERIOUS FOLLOW BACK

Join segmen lagi..hikhik..Kali ni segmen oleh Amer..Korang nak join gak korang tekan SINI

            

Saya join segmen ni sebab nak kenal lebih ramai lagi kenalan blogger.Mengeratkan silaturahim lagi kan..Insyaallah yang datang singgah,datang baca post saya akan di follow,,tapi kena lah tinggal jejak kan.nanti mission imposible pulak.hikhik..Selamat bersegmen semua..

Saya nak tag mereka:

Segmen by Cik Buaya : follow rakan blog sambil menang topup

Assalamualaikum semua.
Petang ni nak join satu segmen oleh Cik Buaya..hikhik..firstly terima kasih ajak saya join segmen ni..Segmen ni senang je..Kalau korang bertuah boleh menang topup tuh..nak join tak?jom KLIK sini(^_^)

                 

Segmen ni berlangsung selama sebulan iaitu akan tamat pada 26 Mei nanti..selamat bersegmen..

Friends(^_^)

 

Wednesday, 25 April 2012

Jom Singgah Blog Saya

Assalamualaikum..

Malam ni join satu segmen lagi..hikhik
Jom pakat ramai-ramai join dengan klik di SINI       
  
          

Sweet memory(^_^)


 Assalamualaikum ,,

Today I just remember my memory in school.so sweet like honey if I thinking about it.Actually I have a lot of memory at school.I have move nearly 7 school in my studying..so,today I have listen this song Season in the sun  that give me back my memory at school especially when I  standard 6.I miss the moment when I playing Angklung with my friend.We have perform in front of Tengku Mahkota.It make me so proud..
       
Goodbye to you my trusted friend,
We’ve known each other since we’re nine or ten,
Together we’ve climb hills and trees,
Learned of love and ABC,
Skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend it’s hard to die,
When all the birds are singing in the sky,
Now the spring is in the air,
Pretty girls are everywhere,
Think of me and I’ll be there.

We had joy we had fun we had seasons in the sun,
But the hills that we climbed were just seasons out of time.
Goodbye papa please pray for me,
I was the black sheep of the family,
You tried to teach me right from wrong,
Too much wine and too much song,
Wonder how I got along.

Goodbye papa is hard to die,
When all the birds are singing in the sky,
Now the spring is in the air,
Little children everywhere,
When you see them I’ll be there.

Goodbye Michelle my little one,
You gave me love and helped me find the sun,
And every time that I was down,
You would always come around,
And get my feet back on the ground.

Goodbye Michelle it’s hard to die,
When all the birds are singing in the sky,
Now the spring is in the air,
With the flowers everywhere,
I wish that we could both be there.

  
                 In the circle..its me..hehehe(^_^)
         

Tuesday, 24 April 2012

Wild Romance(^_^)

Assalamualaikum..

Today Im so excited to story you all about one korean that I  have finish watching it last Sunday.This drama starring by my lovely heart Lee Dong Wook .hikhik.This drama full of very funny situation.Will confirm you all laugh while watching this drama..

Ok below that is some synopsis about this drama:
Everything starts on the birthday of Eun Jae's dad. Eun Jae ran into Park Moo Yul, who is the 2nd baseman of 'Green Dreamers', when she is drunk. Eun Jae who is a fan of 'Blue Seagulls', starts a fight with Moo Yul who led the 'Green Dreamers' to victory. The next day, internet is on fire with the video called 'Humiliated Park Moo Yul'. Because of this video, career of both Moo Yul and Eun Jae, who recently got a job as a bodyguard, are in danger.
In the end, they decided to put on a show against the public! They lie that Eun Jae is Moo Yul's private bodyguard and the video was recorded when Eun Jae was giving a self-defence demonstration to Moo Yul. Like this, Eun Jae becomes real bodyguard of Moo Yul. It seemed like everything worked out just fine, but the problem is that they can't stand each other's existence.

And that is listed of the actor and actress for this drama..

  • Lee Dong Wook as Park Moo Yul
  • Lee Si Young as Yoo Eun Jae
  • Kang Dong Ho as Kim Tae Han
  • Oh Man Suk as Jin Dong Soo
  • Hwang Sun Hee as Oh Soo Young
  • Im Joo Eun as Kim Dong Ah
  • Lee Won Jong as Yoo Young Kil
  • Jessica Jung as Kang Jong Hee
            
               my Lee Dong Wook..hikhik

           
               Lee Si Young

          

p/s:Lets watching this drama ..hikhik

        

AmerCorner 1st Giveaway

Next segmen join segmen oleh encek Amer pulak..Amer ada ajak join lama dah,tapi baru hari ni kite sempat nak join..hikhik..Terima kasih pada saudari FIQAH sebab tag saya untuk join(^_^)

              

Saya nak tag mereka:

Tarikh tutup segmen ni 30 April..Korang nak join klik SINI..Done it(^_^)

Segmen:Love Story With Adah

Assalamualaikum semua..

Setelah beberapa hari tak bersegmen ,hari ni kita mula kan pencarian untuk bersegmen sebanyak yang bole..hikhik.First sekali nak join segmen oleh Adah.Terima kasih Adah jemput saya join(^_^)

           
            
                 Klik SINI kalau nak join

Actually kan,saya takde love story nak di cerita..hikhik.Tapi saya cerita lah pasal saya admire seseorang.Biasalah dulu zaman kanak-kanak riang,admire-admire ni memang confirm ada lah sebagai pembakar semangat nak ke sekolah,,hahaha.Dulu time form 4 saya ada admire one chinese boy ni..Die usah kata lah memang-memang lah hensem..tulah perempuan yang tau hensem je kan,,hakhak.Hari-hari dok usha die,Kat bus stop bus,kat kantin,kat library..dah macam stalker dah pulak..hikhik.then ,kalau die lalu depan kelas dengan perasan saya cakap die lalu depan kelas nak tengok saya,,hahaha..padahal takpun...Then bila da form 5,die da pindah sekolah kot sebab langsung tak nampak die dah..sedih-sedih..hukhuk

Lalalala..terima kasih sudi baca




Monday, 23 April 2012

Bloglist Promosi Blog minngu ini(^_^)

Assalamualaikum semua..

Selamat malam..baru sempat nak update senarai bloglist promosi blog minggu ni,,Hari ni selesai lagi satu paper mid sem..err,soalan boleh la tahan..hikhik..

Tak mau bebel lagi jemput awak-awak semua melawat blog kawan-kawan saya yang kat bawah ni..diorang memang terbaik.sama-samalah kite eratkan ukhwah antara insan..hoho..peace^_^

Bloglist Promosi Blog(23 April-29 April)
1)E'raz Fadli
2)Fatin Shahira
3)Nur Fazrina Hadi
4)Ain Nadhirah
5)Reyna
6)Aku Punye Cerita
7)Suehada
8)Ieyra Amira
9)Hidayah
10)Steffany
11)Rena Puteh
12)Kekasih Saga
13)Ameera
14)Zamani
15)Mas Ayu

Saturday, 21 April 2012

Perlukah Cinta Semasa Belajar??

Assalamualaikum..

Di sebabkan hari ni ada masa lebih sikit bolehlah nak post 2-3 entry hari ni..Tetapi kenyataan nye,esok exam kot. Baca pun tak khatam lagi..hikhik..takpe kite chill-chill dulu la..kasi hilang pening-pening yang mane ada kan..Nampak tak tajuk kat atas tuh?Perlukah Cinta ?? macam best je bunyi nye kan.Dah kalau sebut je cinta, mind set kebanyakan dari kita semua mesti kata best nak dengar soal cinta ni termasuklah diri saya sendiri..hehehe

Actually bukan lah nak cerita pasal cinta saya..Cuma nak berkongsi sedikit pasal ape yang saya dapat masa kelas Kokurilum saya tadi.Saya ambil kelas Pembangunan Keluarga.Kat kelas ni memang fokus utama pasal keluarga terutama dalam cara membentuk keluarga bahagia,mendidik anak-anak,nikah,kahwin,cinta semua adalah.Memanglah best dapatlah saya mempraktikkan sedikit sebanyak ape yang telah di ajar bila saya bekeluarga nanti.Insyaallah..

Perlukah cinta?Satu persoalan yang amat besar rasa nye terutama student macam saya ni..Yelah,ada orang cakap kalau bercinta masa study ni boleh terganggu pelajaran.Takut tak dapat imbangkan rasa cinta yang membuak dengan masa study yang sangat-sangat terhad .Macam saya lah,saya selalu cakap kat diri sendiri,belajar pun entah sampai kemana,usah lah pikir-pikir sangat pasal cinta ni kan.hikhik.Tapi,ada juga yang jadikan rasa cinta itu sebagai pembakar semangat untuk belajar.Yelah,pe orang cakap sumber inspirasi kan..Time-time kita stress study boleh lah share masalah study same-same.

Sebenarnya,kat sini masing-masing berhak membuat pilihan.Tepuk dada tanya selera,tanya hati(^_^)Cinta itu kan fitrah.Perasaan ingin di cintai dan mencintai tu mesti ada pada diri Individu.Tipulah kalau ada yang cakap tak ingin merasa perasaan cinta kan.Cuma kadang-kadang kita sendiri keliru dengan perasaan kita.So,keputusan perlukah cinta tu ada kat tangan masing-masing okeyh(^_^)

Kat sini juga nak selit sikit beberapa Tip Cinta Saat Belajar menurut saya sendiri..hikhik

1)Jangan jadi kan alasan ingin berdating untuk ponteng kelas.
2)Jangan campurkan masalah cinta semasa belajar
3)Pastikan assigment siap terlebih dahulu baru lah nak dating pun
4)Kalau ada masa free barulah berjumpa
5)Bahagikan masa yang seimbang antara perasaan cinta dan study
6)Kawal perasaan marah,kurangkan bergaduh takut hilang fokus terutama time-time nak exam kan

Okeylah kawan-kawan,itulah sedikit perkongsian dari saya.Kalau korang ada pandangan dan tip bercinta masa belajar boleh berkongsi dengan komen entry ini.Sharing is caring(^_^)

          

Pengumuman:Segmen Tamat^_^

Assalamualaikum semua..

Dua-tiga hari ni tak dapat nak menjoin kan diri dalam mane-mane segmen..Almaklum kesibukan tahap menteri..Nak blogwalking pun tak sempat..alahai,pada mane-mane yang dah datang blogwalking blog saya terima kasih sangat-sangat ye..korang memang superb lah(^_^).Insyaallah nanti dah free saya terjah balik belog korang okeyh!deal..hikhik

Ok,,berbalik pada tajuk entry kat atas tu,saya nak umum kan bahawa Segmen:Blogwalking & Saya nak Masuk Bloglist Promosi Blog oleh saya sudah pun tamat tengah malam semalam.Jutaan terima kasih saya ucapkan pada yang sudi melibatkan diri dengan segmen saya.Saya dapat penyertaan daripada 70 orang blogger.Bagi saya itu sudah memadai buat saya yang baru nak bertatih belajar berblog.Selepas ni,nantikan kemunculan segmen kedua oleh saya okey kawan-kawan..peace(^_^)

Saya juga nak umumkan pada mereka yang telah terlibat dengan segmen saya,pada hari terakhir blog anda di bloglist promosi blog,saya akan review Top 5 blog terbaik mingguan.Harap-haraplah dengan cara ini dapat bantu promosi blog korang lebih lagi.Pemilihan dibuat berdasarkan post entry terbanyak sepanjang bulan Apri ini.

Di kesempatan ni juga nak ucapkan special thanz kepada Adik Zaty kerana buat banner yang sangat awesome untuk saya..Saya ni nak wat banner jangan haraplah nak pandai kan..hikhik.Zaty wat tempahan banner tau..
    Budak Purple ★
                    Klik SINI untuk ke blog Zaty

Ni lah banner Zaty wat untuk saya..comey-comey..lalalala(^_^)

              

Sekian,terima kasih,,,,

Friday, 20 April 2012

Yuyu Zulaikha Singgah Blog saya la(^_^)

Assalamualaikum semua..

Selamat petang semua..semalam merupakan hari yang agak sibuk buat saya..almaklum semalam menghadapi mid sem exam..encik blog semalam memang lah merajuk nan saya sebab tak hiraukan beliau.so,hari ni kenalah pujuk beliau dengan menaip entry di blog pink ni..hikhik   

Okey kembali kepada tujuan asal.nampak tajuk kat atas tu?YUYU ZULAIKHA singgah blog saya la,,Wow memang excited gila lah kan,yelah cik kupu-kupu kecik ni kan femes amos,,hikhik..tak sangka Yuyu sudi singgah blog saya yang entah ape-ape je..tak tersusun lagi..sampai dua tiga kali gosok mata NAK memastikan betul ke idak Yuyu ada komen kat entry yang INI..serius memang betul lah! Terima kasih ye Yuyu sudi singgah belog saya yang tak berapa nak centre ni..hakhak..

                
Yuyu kite amik gambar Yuyu dari encik google taw,,peace(^_^)

     
   

Tengok-tengok Yuyu ciap wish gud luck dan jemput melawat blog die lagi..Actually,saya memang selalu ke blog Yuyu,jadi silent reader je..nak komen-komen I malu la you..hikhik

       

Yang ni pulak Yuyu ucap selamat malam..wah-wah lena tau tido semalam kerana ucapan Yuyu ni..hahaha

Ape-ape pun terima kasih ye cik Yuyu sudi singgah belog saya..harap-harap pasni Cik Epal,Lyssa Faizureen,Fatin Liyana,Hanis Zalikha pulak yang singgah belog ni..(kemain lagi kan) hakhak..okeylah,,terima kasih gak kat korang semua yang sudi menyinggah belog saya,baca,komen,,korang memang best lah(^_^)
   

Thursday, 19 April 2012

Tarikh keramat(^_^)

Assalamualaikum...

Selamat tengah malam kawan-kawan..
Tengah malam ni jari-jemari nak menaip pasal tarikh keramat..dengar Tajuk macam menakutkan kan kan(baik korang ye kan kalau tak nak merajuk)oh,plis la cik pink oi macam budak-budak keriangan..hahaha..

Actually tidaklah saya nak bercerita seram bagai pasal keramat,,hikhik..just nak berstory morry like biskut merry pasal tarikh-tarikh kritikal untuk menghadapi mid sem exam kawan-kawan..die datang tanpa ku undang,tanpa ku pinta..cuba ku halau tapi tak mahu..aku benci kau tarikh..hahaha..

Adatlah kan,nak exam je mula la nak bebel-bebel stress konon,tapi sempat lagi usha blog,kenyit-kenyit mata dulu kat blog,ngorat-ngorat dulu..eh silap pulak..ngarut-ngarut dulu..hahaha..dah-dah dari terus saya merapu bagai ikan kerapu masak tiga rasa baik saya teruskan dengan tujuan utama    saya.Mempersembahkan..jeng..jeng..jeng..tarikh-tarikh saya nak berdating dengan encik buku,encik kertas omr,pensel 2B,pen merah,pen biru,you marah i kill you..hohoho..lari topik sudah...okey-okey ni serius punya.Berikut merupakan tarikh saya nak menghadapi mid sem exam(ayat tak nak skema):

1)19 April 2012:Computer Application    8.30pm
2)22 April 2012:Ekonomi Islam  11.00 am
3)23 April 2012:Business Law    8.30 pm
4)27 April 2012:Financial Management   9.00 am

So,terpaksalah saya mengurangkan aktiviti berblog ni demi exam tersayang..tarikh semua dekat dah ni.orang cakap betul-betul tahap kecemasan da ni..esok paling dekat..doakan saya dapat jawab ye kawan-kawan..okeylah nak sambung mengulang baca buku,,hikhik..daaa(^_^)

                

                     
                 

P/s:Harap-haraplah dapat habis baca semua bab malam ni..jangan buku baca tuan sudah..hehehe
      

Wednesday, 18 April 2012

Petua Mesti Ikut!!

Assalamualaikum ..selamat petang warga blogger yang ku sayangi(^_^)
Petang ni nak kongsi beberapa petua mudah untuk korang..hikhikhik

1.Petua Cepat DiPinang - Banyakkan Meminum Air Pinang
2.Menegangkan Kulit Muka - Stepler Tempat Yg Kendur Tu..
3.Mengurangkan Dengkur - Kurangkan Tidur..
4.Menghilangkan Bau Badan - Berendam Dalam Minyak Wangi
5.Melembutkan Rambut - Rendam Kepala Dalam Air Menggelegak...
6..Menghaluskan Kulit Muka - Gosok Dgn Kertas Pasir
7.Melebatkan Rambut - Cari Baja Rambut...
8.Menghilangkan Bau Mulut - Minum Minyak Wangi
9.Mengatasi Tumit Pecah - Jalan Berjengket- Jengket...
10.Mengempiskan Perut - Jgn Makan & Jgn Minum...
11.Mengekalkan Kecantikan - Kekalkan Mekap, Jgn Basuh2...
12.Menyegarkan Mata - Tuang Eye Mo...
13.Mengelak Rambut Gugur - Lumur Dengan Gam Gajah...
14.Menurunkan Berat Badan - Turun Ikut tangga kecemasan..
15.Menaikkan Seri Muka - Makan Kuih Seri Muka Sambil Naik Tangga

Hahahaha,,petua yang gerenti gempak lah..korang jangan lupe mencube ye..Peace (^_^)

        
       




Wordless Wednesday(^_^)

Assalamualaikum kawan-kawan..selamat tengah hari ye..
Untuk pertama kalinya saya mencuba wordless wednesday..hohoho..(^_^)

Kejayaan hari ni tidak akan di miliki tanpa pengorbanan orang terdahulu..

           

Renung-renungkan..selamat beramal~

My Dream Places(^_^)

Everyone have their own dream,right? same like me..I have some dream places to share with you all.I hope one day i will be there..my dream places my hope(^_^)hohoho..lets me share with you all okey..lalalala

  1)Makkah

  


   2)Jeju Island,Korea
 
  

   
  

3)Tokyo,Japan

     

4)Perth,Australia

     

5)London

     


Sorry sir,,I make it so simple and short for my Eight entry in english ..hikhik..okey you all lets me know how about all of you dream place?sharing is caring..peace(^_^)